“M'agrada molt la vida de poble”

Raül Ferré. Ministre de Territori i Urbanisme. Massanenc de 58 anys. Casat i amb una filla de 31 anys i un fill de 26. És empresari i afirma que no li pugen “els galons” per tenir un càrrec.

Raül Ferré vol anar a Austràlia i Nova Zelanda amb la dona perquè "m'han parlat molt bé"P. M. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va entrar al sector públic el 2005 com a comissari de l’Expo de Saragossa. Ha estat secretari d’Estat de Turisme, cònsol menor massanenc i conseller general, i recalca que no pot estar assegut al despatx quan passa alguna cosa, “necessito estar al lloc”.

Com porta els primers mesos al càrrec?

Amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar pel país, pel Govern, evidentment, i ajudar el màxim que pugui a tirar projectes endavant i el millor possible per als nostres ciutadans.

Havia pensat algun cop de ser ministre? Ha sigut inesperat?

No pots preveure mai les coses, però un ministeri el qual m’agradava era aquest, de Territori i Urbanisme, perquè quan vaig ser cònsol també em cuidava de les obres de la parròquia i és un ministeri en què ets molt a prop del ciutadà. Et venen a veure per construccions, per obres, tant els particulars com els comuns, i està molt a prop de la ciutadania, i m’agrada estar a prop dels ciutadans i poder arreglar-los si pot ser els problemes el més ràpid possible i trobar solucions sempre dintre de la legalitat, és clar.

Com ha planificat l’estiu?

Marxaré uns dies i tornaré per la mare de Deu d’agost, que és la festa de la Massana i tenim la missa del dia 16 que normalment hi van totes les autoritats i trobes molta gent del poble. I m’agrada anar-hi no per ser una autoritat, sinó per parlar amb la gent, fa il·lusió veure gent que potser fa dies que no has vist. I després tornaré a marxar.

On anirà?

A Alacant, m’agrada molt Espa­nya, la Costa Brava, Alacant, Andalusia. M’agrada molt el Mediterrani, el costat espanyol.

Què fa quan està de vacances?

Banyar-me molt, relaxar-me a l’hamaca i passejar. Si puc agafo la bicicleta, i passejar per la costa amb aquests camins que fan, una mica de tot. Són vacances de relax total.

Li agrada fer grans viatges?

M’agraden, però amb la feina que tinc ara en faré més a prop de casa pel que pugui passar. I viatges llargs per ara no, que tenim coses molt maques al voltant, per Europa, no cal fer viatges tan llargs.

Quines destinacions recorda especialment?

M’agrada viatjar molt i observar-ho tot, i tots els viatges que he fet m’han agradat, tant del costat asiàtic com del costat americà, cap al Carib, al mar Índic o a Europa mateix. A tot arreu que vaig m’hi trobo a gust.

Què feia a l’estiu de petit?

Aquí, a la Massana, no hi havia ni els cotxes ni les carreteres que hi ha ara i tot l’estiu el passàvem al carrer, jugant. Pneumàtics punxats amb un bastó era el nostre joc, fer córrer la roda, anar en bicicleta del matí a la nit. Només anàvem a dinar a casa i de vegades anàvem a casa d’un amic, un altre dia venia ell a casa. Els pares havien sigut hotelers i jo ho tenia molt fàcil i deia: “Anem a dinar”, i els ficava tots a l’hotel i després un altre cop en bicicleta, i pels boscos i per la muntanya. Fa 50 anys enrere era això i ens ho passàvem molt, molt, molt bé.

Marxaven de vacances a fora?

Tinc amics que anaven a Salou o a prop, però jo, com que els pares gestionaven l’hotel, quan hi havia més gent era al juliol, a l’agost, al juny i al setembre, i no podíem marxar de vacances i jo tot l’estiu me’l passava aquí i sempre tenia algun amic perquè no marxaven tots de cop. I quan vaig ser una mica més grandet ajudava els pares a l’hotel, de cambrer, servir al bar, el que havíem de fer, ajudar. Jo m’ho passava molt bé a les muntanyes, feies el que volies i gaudies molt. Ens hem criat aquí, som d’aquí i les teves muntanyes no les canvies per res.

Quan va començar a sortir, era molt de festa?

Sí, la festa m’agrada, quan s’ha de treballar s’ha de treballar i ser seriós, però la festa també m’agrada. Havíem sigut de la comissió de festes per organitzar la festa major, hi havia altres coses que es feien i gaudíem molt. Hi havia els càmpings, molt turisme francès, que també li agrada molt la festa major, i eren molt divertides.

Ara la festa és diferent, hi va com a autoritat?

Autoritat i també vaig a veure els amics, a sopar, a la festa major, veure com ho fa el jovent del poble, parles amb ells, et demanen consell i fas poble, a mi m’agrada molt la vida de poble.

Què vol que quedi del fet que vostè hagi estat ministre?

Un bon record, que he treballat pel país i no he fet diferències amb la gent ni amb cap comú, encara que sigui de la Massana per a mi són tots iguals. I després que la gent vegi que les coses que s’han fet han estat ben fetes, que les han aprofitat i que hem donat una millor qualitat de vida als nostres ciutadans. No que se’n recordin perquè he sigut el ministre que ha fet això, sinó perquè s’ha fet pel bé del país, i sobretot que em recordin com soc, una persona planera i a prop del ciutadà. Em pot trucar qualsevol persona que si puc l’ajudaré, com al comú.

tracking