Conversa de Terrassa

“La plena desconnexió és impossible, forma part del càrrec”

Laura Mas. Cònsol d’Encamp. 40 anys. Casada i amb dues filles de 7 i 8 anys. Va estudiar Administració de mitjana empresa al sistema francès i ha treballat a Andorra Telecom i en un banc.

Laura Mas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es mostra “contenta i satisfeta” per veure com surten els projectes, però per optar a repetir de cònsol tindrà en compte la conciliació familiar “i no prendré la decisió sense que les meves filles i el meu marit hi estiguin d’acord”.

Ha fet vacances ja?

Vaig arribar diumenge de matinada d’una setmaneta de vacances. Han estat diferents perquè les nenes tenien moltes ganes de marxar en càmper i hem fet Sardenya.

Com ha sigut l’experiència?

Molt bona, t’has d’adaptar al medi. Les nenes s’ho han passat bomba perquè els dona una llibertat que potser en un hotel no tenen. Hem pogut fer tota l’illa, en llocs esplèndids amb molt poca gent, platges turqueses i visites. Hem estat a les coves de Neptú i a l’Alguer, que està agermanat des del 2003 amb Encamp. Hem pogut barrejar experiència, càmper, platja i una mica de cultura i visites.

Com són les vacances habituals de la cònsol d’Encamp?

A l’estiu marxem a la platja a una casa que tenen els pares de segona residència a la costa de Tarragona i després, viatges. Normalment fem un creuer a l’any i algun viatge puntual a fora, aquest any a Mèxic.

I està pendent del comú?

Des que soc cònsol la plena desconnexió és impossible, forma part del càrrec. Tens una parròquia que pot dependre de decisions i com a responsable del comú has de ser la primera a donar exemple i, per tant, sempre estic disponible per a tots els que em necessitin, ja siguin ciutadans o empleats del comú. És impossible desconnectar del tot, marxo sempre amb el mòbil, amb l’iPad, i sabent que en algun moment, encara que estigui en un creuer, podré tenir cobertura per treballar i estar localitzable.

La família com ho porta?

Adaptant-se, igual que jo m’he adaptat al càmper [riu]. Tinc nenes petites i ara ho van portant. A vegades és molt dur perquè no deixes de ser cònsol mai i per a tothom és important poder tenir aquest segon de comentar alguna cosa, quan vas a esquiar o al parc tothom aprofita, i elles necessitarien aquest moment de la meva mama és meva i si us plau no molesteu més, però ho porten bastant bé. Per elles és important que quan tinc actes, que sol ser tots els caps de setmana, m’acompanyen i viuen una altra experiència i la parròquia amb molta intensitat. És una dedicació exclusiva i un pèl sacrificada per la part familiar.

Què li agrada fer a l’estiu?

Solem quedar a la platja amb gent que només quedem allí, anar a PortAventura, a l’Aquapolis, en bici, a caminar, a dinar, fem platja i piscina a casa i desconnectem. Juguem molt amb elles a cartes o a jocs i som bastant actius. I les vacances fora de viatjar compaginem descans, visites, cultura i caminar.

Eren així de petita?

La meva mare va néixer a Granada i marxàvem quan acabàvem l’escola fins a Meritxell i el meu pare pujava i baixava, i quan hi era aprofitàvem per viatjar i conèixer. Andalusia me la conec sencera, pam a pam, he estat a tot arreu i després amb els pares hem viatjat.

Ara tenen pendent Mèxic?

Sí, després de les comunals. És un viatge que feia temps que volíem fer i el vam posposar per la pandèmia.

I en quin escenari marxarà, serà cònsol o ho haurà deixat?

No ho sé encara, però tinc clar que marxaré de vacances el 29 de desembre. Encara no hem decidit si volem optar a la reelecció. Sempre dic que a part de les ganes que pugui tenir de tornar-hi, perquè és veritat que amb la pandèmia dos anys han saltat, però per mi és important la conciliació familiar i que la meva família estiguin disposats a seguir aquest ritme quatre anys més. És una decisió que amb el marit hem posposat fins al setembre, fer vacances i veure com acaba aquesta intensitat que portem els últims mesos i ho decidirem. En tot cas jo marxaré el 29 perquè el 28 és el jurament i hi he de ser per jurar o fer jurar a qui toqui.

Quins viatges li han agradat?

M’agraden quasi totes les destinacions que he fet. Els creuers per la part de Grècia han estat magnífics, i tota la part d’Itàlia l’hem feta sencera. Triem llocs d’una llista que tenim d’on volem viatjar i el proper ens agradaria que fos Nova York, però volem esperar que les nenes siguin una miqueta més grans i volem fer un altre per la zona de Las Vegas. Potser l’any que ve tornem a fer un creuer perquè als meus pares els agrada molt, però he de triar la zona.

GIR CAFÈ

Tria l’últim negoci que ha obert a Encamp, “un bon emplaçament d’un privat que continua l’estratègia del comú” d’impuls. És a la plaça de Sant Miquel, punt de dinamització de la zona renovada.

tracking