“Dibuixo inclús quan miro la tele”

Jordi Planellas. Escaldenc, pare, dibuixant del Diari d'Andorra i amb dos llibres publicats. Va estudiar Arquitectura Tècnica però fa onze anys que viu de la il·lustració

El dibuixant Jordi PlanellasElisenda Pallarés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fuig dels llocs molt concorreguts. Es troba a gust a casa dibuixant per feina i plaer. Ara està treballant en un còmic sobre les tradicions de Canillo per al comú. Sap treure-li punta a l’actualitat amb l’acudit i quan no sap per on tirar demana opinió “només” a la dona.

Com va l’estiu?

Bé, estic molt tranquil dibuixant perquè els nens són amb els avis. Anirem de vacances a Salou i a França, a una casa de camp.

Desconnecta totalment de la feina durant les vacances?

No, sempre dibuixo alguna cosa. Potser no de feina, però sempre estic dibuixant amb l’iPad o en algun paper que trobo.

És un hàbit?

Sí, és la mania. Dibuixo inclús quan miro la tele. Tinc aquest costum.

La seva família com ho porta?

Bé. Algun cop ells van a la platja i jo em quedo dibuixant perquè no m’agrada gaire. Però no s’enfaden.

Què inclou sempre a la maleta?

Actualment, l’iPad amb el llapis, els carregadors, roba... I no necessito gaire més.

Els amics li solen demanar dibuixos?

Només en ocasions especials. Fa poc he fet la caricatura de tots els convidats a una boda.

Què no li agrada de l’estiu?

Soc més de primavera i de tardor. No m’agrada ni el fred gaire intens ni la calor, suporto pitjor la calor, de fet. I no m’agrada gaire anar a llocs amb molta gent, com a la platja.

Com recorda els estius de quan era petit?

Eren a Cambrils amb els pares. M’ho vaig passar molt bé amb una colla d’amics que hi tenia. Tot i que ja no m’agradava la platja.

I la muntanya?

Sí, hi ha llocs molt macos aquí. I encara que faci vint anys que vius a Andorra descobreixes racons que no coneixies. Em va passar fa poc amb un caminet a Canillo que porta a una petita cascada amb un llac.

Li agrada viatjar?

No soc gaire de viatjar perquè em fa mandra tot el que tingui a veure amb el transport. Últimament estic agafant mania als avions pels retards i la manera com et fan treure el cinturó i tot allò. Però a vegades és inevitable. Un viatge que ens va agradar molt va ser Tailàndia, per la gent, l’ambient i el que vam veure.

Visita museus relacionats amb la seva professió?

Si és un lloc on la il·lustració és coneguda, sí, com per exemple a Bèlgica o a França. Però no faig turisme buscant-ho.

Prat del Roure

Escull aquesta terrassa perquè viu a Escaldes i, tot i que surt poc a fer el cafè, la té a prop de casa. A més, hi ha un parc infantil i li agrada que “hi hagi espais per a la canalla”.

tracking