"Desconnecto molt viatjant"

Conxita Marsol. Cònsol major de la capital, advocada i pionera en la política andorrana. Va ser la primera dona presidenta d’un grup parlamentari.

Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la VellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té molts quilòmetres a l’esquena, de quan el seu home feia carreres de motos i ella li feia l’assistència. Això li ha fet sentir curiositat per conèixer “altres formes de viure”. Incapaç d’estar-se quieta gaire estona, fuig de les vacances amb polsereta de tot inclòs.

Què fa aquest estiu?

Treballar. Tot l’estiu. Ja vaig fer les vacances al maig.

Li agrada treballar a l’estiu?

Sí. Hi ha menys feina del dia a dia i et pots dedicar a aprofundir en alguns temes. La resta de l’any no ho pots fer perquè tens massa fronts oberts.

Com ho viu la seva família?

Bé, perquè també treballen. El meu home treballa tot l’estiu i la meva filla pràcticament no té vacances.

Què li agrada fer a les vacances?

Viatjar. Sempre que puc agafo un avió, és la meva manera de desconnectar. Vaig a Grècia, al Marroc... Alguna vegada també he anat a les Maldives, però penso que Europa ja dona per a molt.

Creu que viatjar obre la ment?

Sí. Fa poc vaig anar al Marroc amb uns amics que no hi havien estat mai i els vaig dir que s’hi ha d’anar amb la ment oberta i en positiu. Sempre que viatjo camino molt, ho vull veure tot i m’adapto molt bé a tot.

Què no falta a la seva maleta?

Intento que no falti res. M’emporto una maleta gran perquè necessito moltes coses i sempre trobo a faltar-ne alguna!

Fa fotografies quan viatja?

Sí, la meva filla em té fent fotos tot el dia! M’agrada fer fotografies on surto amb la família perquè en vull tenir el record. Per als paisatges sempre puc comprar una postal.

Com recorda els estius de quan era petita?

Quan jo era petita, de vacances poques. Tots els estius eren a Andorra perquè els meus pares havien de treballar molt. Vaig passar molts estius al Cosmos d’Escaldes, on la canalla fèiem vida de carrer. També a Encamp, a un càmping que portaven els meus pares. Allò era lleure total, amb el riu al costat, fent excursions i sortides amb la bicicleta.

Què és el que no suporta de l’estiu?

Que no faci calor. A l’estiu ha de fer calor i a l’hivern ha de fer fred. Però en general m’agrada molt l’estiu, a Andorra és molt agradable. Tenim les festes majors i és temps de retrobaments.

Té algun viatge pendent?

Molts! Una de les coses que sempre he volgut fer és el Camí de Santiago però al meu home no li convenç. Llavors li dic que hi aniré sola! M’agradaria fer una etapa cada any.

Bon dia

Escull la terrassa de la plaça del Poble, “el sentit d’Andorra la Vella”. Un espai de convivència al costat de la Casa Pairal, on gent gran i jove pot gaudir d’estones de lleure.

tracking