“De petit m'ocupava de collir patates”

Josep Maria Camp. L’ex-cònsol major de la Massana i president durant gairebé vint anys de la Unió Proturisme ara es dedica al sector immobiliari.

L'ex-cònsol major de la Massana, Josep Maria CampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Massanenc de tota la vida, ve d’una família dedicada al món empresarial. No es lliura de treballar a l’estiu i reconeix que té un viatge pendent per descobrir a fons els Estats Units.

Què farà aquest estiu?

Me’l passaré treballant perquè hi ha molta feina i els companys fan vacances per estar amb la família. En tot cas, miraré de marxar uns dies al setembre. A més, coincideix amb la festa major, que és un esdeveniment important al poble i cal ser-hi.

Per tant, no desconnecta de la feina.

No, i no em fa res. L’estiu aquí m’encanta. I el fet que no tingui ni fills ni parella em resulta molt més fàcil. Sempre he preferit estar aquí aquests mesos, i de cara al setembre o l’octubre fer unes petites vacances.

Què inclou sempre a la seva maleta?

Les úniques coses que considero imprescindibles quan viatjo són el mòbil i la roba. Quan estic de vacances no soc de llegir llibres ni tampoc de torrar-me al sol durant hores. Penso que és interessant desconnectar quan es viatja i jo, on vaig, intento gaudir de tot el que em trobo.

Què prefereix menjar a l’estiu?

M’agrada menjar coses suaus, que no costin gaire de pair, com ara el peix o les amanides.

Què no suporta de l’estiu?

No m’agraden gens els estius d’altes temperatures. Mai he suportat que faci massa calor.

Què recorda dels estius quan era petit a Andorra?

Jo soc fill d’Arinsal, un poble on es vivia d’una economia de subsistència, és a dir, de la ramaderia i de l’agricultura. Teníem vaques, porcs, gallines, conills... I recordo els farts de treballar que em feia carregant carros d’herba, regirant-la... També m’ocupava de collir les patates i el tabac.

I des de quina edat s’ocupava d’aquestes feines?

Des que tenia set anys. Hi havia una clientela molt fidel en aquell moment, sobretot francesa. Es quedaven tot l’estiu i teníem molta relació. Eren famílies que també portaven nens petits de la nostra edat. Per tant, es trencava la monotonia de poble. Eren estius durs perquè treballàvem força, però alhora ens ho passàvem bé.

Quin viatge té pendent?

No m’agrada planejar-ho. Segons la disponibilitat dels companys de viatge que tinc, anem a un lloc o a un altre, però és cert que tinc pendent conèixer més els Estats Units, ja que només he estat a Nova York.

El Cabin

Escull la terrassa d’El Cabin perquè “està al costat del riu i es veu el telecabina”, i creu que és una mostra de l’evolució d’Arinsal. A més, és un negoci familiar amb gent emprenedora.

tracking