“Era la vida per la moto de trial”

Marc Casal. 35 anys, del Tarter, viu entre la gestió dels hotels familiars i les curses de muntanya, “una afició” que el porta ara a liderar la Copa del Món.

“Era la vida per la moto de trial”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa onze anys va tastar amb el germà una cursa de muntanya que van deixar a la meitat “perquè se’ns va fer molt dur”, per repetir a la Copa del Món a Andor­ra. Van ser segon i tercer “perquè alguns s’havien perdut, feia mal temps”, i va arribar la crida de la federació per entrar a l’equip.

És una afició de gran?

No estava de moda abans i ara hi ha una febre que si no corres no ets ningú i com més quilòmetres, millor, però hem nascut amb la gasolina a les venes. Anàvem de ben petitets en moto i no trobaves ningú per la muntanya caminant.

Bona temporada.

De moment m’està anant molt bé, no vol dir que acabi així. La temporada és molt llarga i al final et fica al teu lloc. Vaig el primer però és anecdòtic, queden moltes carreres i a totes no hi podré anar.

Com es presenta l’estiu?

Treballant a l’hotel familiar. Sempre hi ha algú, els pares, jo o el meu germà.

I per quan les vacances?

En ser un negoci familiar ens ho podem combinar. Marxaré a final d’agost.

Quina destinació?

Platja, perquè li agrada molt a la dona, aquí a prop. L’any passat vam anar a Vilafortuny, a ella li agrada i als fills, i mentre ells estiguin bé em va bé a tot arreu.

Què li agrada menjar aquests mesos?

Fa 3 o 4 anys em vaig tornar una mica vegà, havia d’estar una setmana sense menjar res animal, em vaig trobar bé i es va anar allargant. Algun ou de les nostres gallines. M’agraden els gelats però en època de competició t’has de cuidar, has de tenir una bona alimentació perquè si no es nota al rendiment.

Com recorda els estius de quan era petit?

Anàvem en moto cada dia, als cinc anys ens van comprar la primera i anàvem amb el pare. Teníem un noi de manteniment, el primer treballador de l’hotel, que encara el tenim, i era el nostre germà gran, el pare li deixava la moto i anàvem amb ell, plogués, fes mal temps, era la vida per la moto de trial.

Ara no està ben vista la moto a la muntanya?

He viscut els dos costats i penso que no s’ha de ser tan radical, hi ha muntanya per a tothom si hi ha respecte, s’hi ha anat tota la vida i al final els nostres nets no podran trepitjar la muntanya.

Té algun viatge pendent?

Dubai, perquè hi han anat uns amics i és una cosa diferent del que he vist fins ara, em crida l’atenció.

Hotel Nòrdic

Escull la terrassa del negoci familiar, l’hotel Nòrdic, acompanyat de la natura, “el ‘hobby’ des de ben petit”, amb ocells i animals, sense sorolls ni cotxes i “on no et molesta ningú”.

tracking