Converses de terrassa

“Cal seguir posant dones amb empenta”

Maria Martisella. 32 anys. Secretària de Sindicatura i la consellera general més jove. Aquesta és la seva primera legislatura al Consell, on intenta aportar el seu “granet de sorra” al país.

“Cal seguir posant dones amb empenta”Mireia Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encampadana de tota la vida, és difícil entrevistar-la prop del nucli antic del poble sense que la saludin veïns i veïnes. Precisament, diu, aquesta familiaritat és una de les coses que més li agraden del lloc que l’ha vist créixer.

Com ha anat l’estiu?

Molt bé. Vam estar a la platja, a Torredembarra. Platja, piscina... Amb els nens petits poca cosa més pots fer. I després a la nena li agradava la Minnie i vam anar tres dies a Eurodisney, a París. S’ho va passar bomba, ella i els pares. Va ser maco, havíem estat en viatges escolars quan érem més joves, i la veritat és que és un món màgic, tant per a adults com per a nens. Vam gaudir molt, com nens petits.

És de les que quan està de vacances apaga el mòbil i desconnecta?

Ho intentes, però sempre tens els grups de WhatsApp i parlem de l’actualitat. És impossible desconnectar, ja no pel fet d’estar de vacances, sinó que crec que és la nostra responsabilitat conèixer el dia a dia, què està passant durant les vacances.

Els polítics també pateixen la síndrome postvacacional?

(Riu) Potser una mica, però també ens ha anat bé, hem carregat piles. I ara a treballar, ens queda un any i mig de legislatura i molta feina per fer.

És la consellera general més jove, oi?

Sí, per mesos. Però vaja, no hi ha cap diferència, tots ens tractem per igual i això és l’important. Més que l’edat, pel que hem d’anar és per les capacitats i ganes de treballar de cadascú.

I pel que fa a les dones, creu que s’ha avançat en la seva presència?

Si comparem amb la passada legislatura, no s’ha produït el mateix. Però anem per bona via i hem de continuar que es fiquin dones amb ganes i empenta. N’hi ha moltes, i molt ben preparades. Ara, amb els homes també, perquè la riquesa de tots, el pensament de tots és el que ens ha fet avançar.

Què tal això de compaginar la maternitat amb la vida política?

Bé, m’ho compagino molt bé amb el meu home i els padrins. No soc l’única que té fills, som més dones al consell, i gairebé totes tenen nens i s’ho han pogut compaginar, com els ministres. No hi ha cap problema.

D’on li ve l’interès per la política?

Sempre m’havia agradat, i estava al dia, sobretot del que passava a Encamp, de la política nacional no tant. El meu pare sempre militava en partits a Encamp i jo recordo que quan era petita i venien a demanar el vot a casa sempre estava amb els meus pares i escoltava a veure què deien. M’ho van proposar aquí, ho vaig pensar, i per què no, el que sigui per aportar un granet de sorra per treballar per Encamp i per tot el país.

tracking