Amb la motxilla i les xiruques

Un paratge elevat

Camí del toll Bullidor. Aquesta ruta, que comença al pont de les Molleres, discorre per un camí estret amb petites pujades i baixades, seguint el riu Valira d’Orient. Un passeig fàcil i agradable per dur a terme en família.

Un paratge elevatWIKILOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest itinerari, que es troba a la parròquia de Canillo, té un paisatge espectacular i acaba en una passarel·la aèria des de la qual es pot gaudir d’una impressionant baixada d’aigua del riu Valira d’Orient. Aquesta ruta s’inicia al pont de les Molleres, a uns 200 metres de la rotonda del santuari de Meritxell, on hi ha un aparcament habilitat just al costat de la carretera i un rètol de fusta que indica la sortida del camí del toll Bullidor. És un camí ideal per fer en família, ja que, a banda de tractar-se d’un passeig curt i agradable que segueix el riu Valira d’Orient, resulta molt atractiu observar el gran salt d’aigua i la frondosa vegetació que abunda a la zona. Abans d’iniciar la ruta és molt interessant visitar la basílica santuari de Meritxell, construïda per Ricard Bofill i inaugurada l’any 1976.

Només començar el camí pel pont de les Molleres, que es troba entre una densa vegetació, es pot apreciar que està situat en un entorn idíl·lic, ubicat a 1.410 metres d’altitud. Aquesta ruta està senyalitzada en tot moment per guiar als excursionistes. Seguint un camí estret amb petites pujades i baixades que discorre paral·lel al riu en direcció sud, s’arriba al primer mirador, on es pot observar el bonic poble de Meritxell i el seu santuari, un lloc perfecte per fer bones fotografies del paisatge. Tot seguit es troba el segon mirador, on, a banda de les vistes de Meritxell, hi ha les bordes de Molleres. Més enllà es pot gaudir de les vistes del riu Valira d’Orient i de la flora que l’envolta, com l’Orchis Sambucina, una orquídia de muntanya. Al final de la caminada es troba el mirador del toll Bullidor, situat a 1.340 metres, on l’aigua es troba en ebullició permanent. El mirador està emmarcat per unes baranes sobre una plataforma metàl·lica serpentejant. Les baranes, en cas de terreny humit, resulten molt útils per baixar fins a la plataforma del mirador. La zona d’escales porta el caminant fins al màxim de prop del Toll Bullidor. Mirant ja cap al riu des de l'última plataforma a la qual es pot arribar, es pot apreciar la força amb la qual baixa el riu en aquest paratge. Un cop arribat a aquest punt caldrà desfer el camí realitzat fins arribar al punt de partida.

tracking