L'hora dels mil·lennials

Motivació davant dels reptes

Alexandra Filipa Oliveira és membre de l'equip guanyador de la Lliga de Debat

Alexandra Filipa Oliveira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No era capaç de fer una presentació sense tenir un atac de pànic”, confessa Alexandra Filipa Oliveira, estudiant TCAI, Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria, al centre de formació professional Aixovall, en recordar què ha suposat per a ella l’experiència de participar en la lliga de debat i aconseguir el primer lloc juntament amb els companys d’equip.

Celebrada a final de febrer, la lliga de debat es disputava entre sis equips de diferents centres educatius del país, cridats a discutir sobre si la intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat. “Tots volíem participar-hi tot i les dificultats que suposava trobar el temps necessari per coincidir i assajar”, explica l’estudiant de 17 anys, que recorda que ja el mes de novembre van iniciar la preparació que va constar de diferents fases. Primer van assajar l’oratòria en si i la forma d’exposar els arguments, després van iniciar una fase d’investigació sobre la intel·ligència artificial cercant arguments “que ens resultessin convincents a tots, tant a favor com en contra, fins i tot vam anar a una exposició d’intel·ligència artificial que se celebrava a Espanya”, detalla Oliveira. I, finalment, el que suposava el repte major per a Oliveira, exposar de forma convincent tots els arguments davant el públic, “vaig haver de treballar molt el pànic que em suposava parlar dalt un escenari”.

Fent balanç de tota l’experiència, Oliveira subratlla que ha estat una escalada de creixement individual, no tan sols en les qualitats comunicatives, “sinó també en la metodologia, el compromís i la motivació”. Per a la jove estudiant, si hi ha quelcom que ha dut l’equip a la victòria ha estat la il·lusió i l’empenta de tots els companys a l’hora d’afrontar el repte. “Aquests són aprenentatges que perduren sigui quina sigui la professió que escullis”, explica Oliveira, que té clar que un cop finalitzi la formació professional continuarà amb els estudis universitaris perquè vol exercir de psicòloga, “tot i les dificultats que puguin sorgir en el recorregut”, afirma.

Ara, però, el proper repte se situa els dies 16, 17 i 18 d’abril, en què l’equip haurà d’afrontar la final de la lliga de debat, que aquest cop se celebrarà a Castelló. Una cita per a la qual l’equip ja s’està preparant, tant en noves tècniques d’oratòria com en la recerca d’argumentari.

tracking