L'estiu al plat

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatge

Albert Gracia Utrillo, cuiner del Restaurant Nou vertical (Ordino)

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatge

Hamburguesa de poltre amb salsa de formatgeNou Vertical

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS:

230 g de carn de poltre

Ou

Molla de pa

Llet

Sal i pebre

Oli d’oliva

Mantega

Ceba

Crema de llet

Formatge manxec, de cabra, parmesà i roquefort

Carbassó

Sobrassada

Mel

Melmelada d’escalivada

Porros

Farina

ELABORACIÓ:

L’hamburguesa que proposem és feta amb carn de poltre d’Andorra. En necessitarem uns 230 grams per a cada hamburguesa que vulguem preparar. Barrejarem la carn picada amb sal, pebre i oli d’oliva, a més de la molla de pa, un ou i llet prèviament mesclats. Feta la barreja, hi donarem forma i ja ho podrem coure a la planxa.

La primera part de l’acompa­nyament que prepararem serà la crema de formatge. Daurarem la ceba tallada a trossets amb la mantega en una paella. A continuació hi afegirem la crema de llet, que deixarem que arrenqui el bull. A continuació anirem incorporant els diferents formatges a la barreja i durant deu minuts ho mantindrem a foc lent. En acabar, ho passarem pel turmix i ho salarem si cal.

També prepararem uns carbassons per acompanyar l’hamburguesa. En tallarem dos trossos d’uns cinc o sis centímetres i buidarem la meitat de la polpa, per poder-los farcir després. Els courem al forn amb oli, sal i pebre durant uns 20 minuts. Ja a fora, els farcirem amb la formatge de cabra, una porció de sobrassada i mel.

Per sobre de l’hamburguesa hi podem incorporar melmelada d’escalivada i porro tallat a juliana, enfarinat i fregit (perquè quedi bé és recomanable deixar-lo reposar amb aigua i gel durant uns 20 minuts).

Finalment, l’emplatem al gust.

tracking