L'estiu al plat

Melós de vedella amb bolets

El cuiner del restaurant Minim's d'Andorra la Vella ens proposa una recepta

Melós de vedella amb bolets

Melós de vedella amb bolets

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS

2 kg de falda de vedella

200 g de pastanaga, 2 por­ros, 2 cebes i alls

Herbes aromàtiques

350 g de múrgoles o altres bolets

Fons de carn i caldo

Fulles de pasta brick

Mantega, oli, sal i pebre.

Per decorar: Xips de verdures

ELABORACIÓ

Per elaborar aquest plat agafem, per una banda, la falda de vedella tallada a daus i l’enrossim amb oli. D’altra banda, pelem les pastanagues, tallem els porros i piquem la ceba i dos grans d’all. Sofregim totes les verdures juntament amb la carn. A continuació cobrim la carn i les verdures amb oli i ho fiquem al forn tapat, a 90 graus i durant unes set hores.

Quan hagi passat aquest temps, traiem la carn i les verdures de l’oli. La carn estarà molt tendra i es pot esmicolar. Les verdures les passarem per un passapures i les reservarem. Agafarem brou i fons de carn i ho lligarem amb el puré de les verdures, amb una mica de mantega que ens ajudi a lligar.

Una part la reservarem i l’altra la barrejarem amb la carn i ho deixarem coure tot junt durant uns vint minuts. Després hi afegirem els bolets fregits i ho mantindrem al foc cinc minuts.

Per muntar el plat, necessitarem una fulla de pasta brick. Posarem part de la carn i ho embolicarem con un caneló. A continuació ho posarem al forn a 180 graus, fins que agafi un color daurat.

Al plat hi posarem una mica de la salsa que tenim reservada al fons del plat i damunt hi col·locarem el farcell de pasta brick. Per sobre hi posarem una mica més de salsa.

Tot plegat ho podem guarnir opcionalment amb unes xips de verdures.

tracking