Jan Arimany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara que s’acosta el gran dia del llibre, l’editor de Trotalibros, Jan Arimany, rememora una de les pitjors experiències en un 23 d’abril.

Era el seu primer any amb els llibres de l’editorial al bell mig de Barcelona, a plaça Universitat: la il·lusió de poder compartir el projecte i els nous títols amb els lectors (l’any anterior s’havia quedat a Andorra per la covid) va quedar estroncada per una fortíssima tempesta amb molt de vent. Aquell dia moltes carpes van volar i molts llibres van quedar danyats, i Arimany va acabar protegint els seus títols posant-s’hi a sobre mentre la carpa li queia al damunt...

Un dia per oblidar si no fos pel bon record de la gent que, abans de la tempesta, s’havia acostat a la parada i per les persones que el van ajudar durant la tempesta.

Vist en perspectiva, si va aguantar tot allò, quines adversitats no pot superar ara ja, el nostre editor?

CALAIX DE SASTRE

Exploradores del nuevo mundo Antonio Espino Un dels principals especialistes en història de la conquesta i colonització del Nou Món en època moderna sintetitza en aquest volum divulgatiu, publicat per Arpa, tot allò que se sap de la realitat amb la qual es van trobar els conqueridors d’Amèrica. I ho fa des del punt de vista de l’observador del passat que posa el focus en les motivacions dels exploradors, les dificultats que es van trobar (amb fams, enfrontaments i decepcions) i deixant de banda allò que ja és més conegut com ara la conquesta dels grans imperis asteca i inca.

EFEMÈRIDE

Fundació de la Universitat de Prada El 7 d’abril de 1348, l’emperador Carles IV va decretar la fundació de la Universitat Carolina de Praga, la qual, segles després, acull el lectorat de català en col·laboració amb el Govern d’Andorra i, des del 2017, conegut com a Centre Carlemany.

tracking