David Font.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic David Font, que entre altres coses es dedica a la difusió de la música tradicional, de petit ja se sentia atret pel passat. És per això, i perquè era una mica entremaliat, que el casalot d’un parent solitari de Sornàs li despertava la curiositat. Alguna vegada que el David i el seu germà hi havien anat de visita, s’havien quedat a la porta i amb prou feines intuïen l’escala del celler. Quan van descobrir que podien esmunyir-s’hi a través d’una finestra, es van aficionar a entrar-hi d’amagat. “Tenia un munt de coses antigues”. Si l’home havia marxat sense el gos, els nois havien de tranquil·litzar-lo amb pa sec o un tros de carn. Fins que un dia l’amo va tornar quan ells encara eren dins. “Ens vam amagar sota el llit i resulta que l’home volia fer la migdiada. El llit s’enfonsava i ens feia por que ens descobrís. Finalment, quan es va adormir, vam poder sortir a poc a poc”.

CALAIX DE SASTRE

Una vida dedicada a la pintura Carme Massana La Sala d’Exposicions del Govern, al Parc Central d’Andorra la Vella, acull des de dijous i fins al 9 de juny una retrospectiva dedicada a Carme Massana (Lleida, 1934). La mostra ofereix un recorregut per la trajectòria de l’artista fins a l’obra més recent. El visitant podrà reconèixer els paisatges, les flors, els interiors i les figures amb colors vius i perfils gruixuts que caracteritzen l’estil de Massana, però també hi descobrirà les pintures més abstractes, els gravats i les aquarel·les. Un homenatge que és, alhora, un regal al públic andorrà i de fora.

EFEMÈRIDE

EL GRAN CARLEMANY, MON PARE Diuen que és probable que Carlemany, rei dels francs i mític fundador d’Andorra, nasqués el 2 d’abril del 742, a prop de Lieja. Membre destacat de la dinastia carolíngia, va ser coronat emperador d’Occident el 25 de desembre del 800.

tracking