Iñaki Rubio

Per culpa d'un amor platònic...

IÑAKI RUBIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Iñaki Rubio, amb quinze anys, no feia gaire cas a classe. Un dia, a l’hora de literatura, estaven treballant el Romanero gitano de Lorca, en el qual apareixen els cèlebres versos “verde que te quiero verde”.

En un moment determinat, la professora va preguntar a la classe si sabien què significava una de les metàfores presents en el poema. Ja es poden imaginar que la majoria dels adolscents va abaixar el cap i va fer silenci per no ser ells els receptors de la pregunta... fins que es va aixecar una mà.

La noia de la qual Rubio estava enamorat platònicament (tot i que ella no ho ha sabut mai per boca seva) no només va respondre, també ho va fer correctament. A partir d’aleshores, el nostre autor sempre s’ha mantingut connectat a la literatura.

Però la responsable d’aquest amor per les lletres no sap encara avui que ella va ser-ne la causa!

CALAIX DE SASTRE HER, SPIKE JONZE

Aquesta pel·lícula del 2013 protagonitzada per Joaquin Phoenix és una altra història d’amor però amb un element diferencial: el protagonista, que encara no ha superat la ruptura amb la seva exparella de qui s’està divorciant, s’enamora d’una intel·ligència artificial. El film invita a la reflexió sobre els usos de la nova tecnologia i com algunes relacions humanes tendeixen a substituir-se per relacions amb màquines amb el conseqüent aïllament social i l’abandó de la realitat. Una obra que ens situa en un debat ben candent a dia d’avui.

EFEMÈRIDE CARTHAGO DELENDA EST

La cèlebre frase de Cató (“Cartago ha de ser destruïda”) és una de les màximes del govern de Roma i va complir-se el 24 de març del 146 aC, quan finalment la ciutat va ser destruïda pels romans en el context de la Tercera Guerra Púnica.

Her

tracking