Noemí Rodríguez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Era l’any 2003. Tornava de l’Equador. Havia sortit nou hores abans d’Esmeraldas, en un bus atrotinat cap a Quito, des d’on havia d’enllaçar a Guayaquil i d’allà a Madrid. Un equip de la Creu Roja m’havia de recollir en un punt del trajecte, ja que la zona era poc segura.

Però no ens vam arribar a trobar. Vaig tornar a pujar al bus, amb el dubte de si m’havia equivocat de parada. I el bus va continuar tirant, cada cop més buit, fins a quedar-me sola. Conductor i revisor s’anaven mirant i m’anaven fent més i més preguntes, fins que em van proposar de dur-me ells a l’aeroport. I els vaig dir que sí, confiada.

El bus s’acostava a l’aeroport... De cop, va accelerar i el va deixar enrere. Aprofitant un semàfor, vaig saltar i vaig córrer entre els cotxes. Vaig entaforar-me a un taxi, que va girar cua per dur-me a la terminal. Mai més he tornat a tenir tanta por”.

CALAIX DE SASTRE

Tercer origen, Albert Villaró

Albert Villaró torna a la ficció i ho fa amb Tercer origen (Estrella Polar, 2024), novel·la juvenil que captiva per igual el públic adult i que li permet recuperar l’escenari de Llobarca, el petit poble del Pirineu on transcorria la trama d’Obaga (La Magrana, 2003). La Irene és una noia de Sabadell que està a punt de començar l’institut quan els seus pares li anuncien que deixen la ciutat. A ella, Llobarca li sembla un horror. Però al cap de poc temps de mudar-s’hi, esclata una terrible pandèmia i és gràcies al fet de viure aïllats que el poble se salva.

Efemèride

Naixement d'Akira Kurosawa

El director de cinema, productor i guionista japonès Akira Kurosawa va néixer el 23 de març de 1910. Kurosawa és conegut per títols com Rashomon, Els set samurais o Ran, que han esdevingut clàssics i li van valer un Oscar honorífic l’any 1989.

tracking