Mariona Bessa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A casa de la biòloga i escriptora escaldenca, van rebre una trucada d’aquelles que ningú desitja el 10 de setembre del 2020: el germà de la Mariona i la seva parella havien tingut un greu accident de moto a Menorca i estaven en estat crític a l’UCI.

Immediatament, ella i els seus pares van sortir d’Andorra cap allà. El germà de la Mariona va estar en coma quatre o cinc dies, i malgrat passar diverses operacions, s’ha recuperat totalment.

Allò fou per ella un detonant, i fruit d’aquell fet va néixer en part la seva novel·la La captura, una ficció climàtica protagonitzada per dos germans i que va ser guardonada amb el premi Guillem Cifre de Colonya.

Si bé ja tenia al cap la intenció de fer una novel·la, l’accident del seu germà la va motivar per arribar al final de la història, i des d’aleshores no ha parat d’escriure ni un moment. Aviat n’esperem novetats!

CALAIX DE SASTRE 'FUEGO PERSA'

Obra d’un dels grans de la divulgació històrica, aquest llibre permet acostar-se a un dels moments crucials de la història antiga: l’època de les guerres mèdiques entre les ciutats gregues i l’imperi persa al segle V aC. El mèrit de l’obra és la facilitat de l’autor per donar a conèixer de manera amena el primer gran conflicte entre Àsia i Europa, o entre Orient i Occident, i que més del que ens pensem va tenir un pes cabal en la construcció europea posterior, basada en una herència grecoromana que no s’hauria forjat sense la victòria grega sobre Pèrsia.

EFEMÈRIDE PROCLAMA DE LA CROADA CONTRA ELS CÀTARS

El 10 de març de 1208, el papa Innocenci III va proclamar la croada contra els càtars, moment a partir del qual va començar una persecució religiosa i militar a Occitània que tindria efectes a tot el Pirineu i també en terres andorranes.

tracking