cultura

La vaga i els premis

El sindicat d’actors de Hollywood avisa que la temporada de guardons de cinema als Estats Units perilla per l’aturada dels intèrprets, que ja fa més de 100 dies que dura.

La vaga i els premis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan ja s’han complert els 100 dies des que el Sindicat d’Actors dels EUA (SAG-AFTRA) iniciés la vaga contra els grans estudis de Hollywood, el negociador en cap del gremi, Duncan Crabtree-Ireland, ha assegurat que “sense un nou acord”, no participaran en guardons cinematogràfics tan prestigiosos com els Oscar o els Globus d’Or.

“Amb un nou acord, la temporada de premis continuarà amb normalitat. Si no, els nostres membres, incloent-hi els actors de primer ordre, no participaran de cap manera en aquestes cerimònies”, ha afirmat. Així mateix, el també cap de l’executiva nacional de SAG-AFTRA ha afegit que en els propers dies tindran un pla més detallat sobre aquest assumpte, perquè ara mateix tots els seus esforços estan centrats a “buscar una solució justa” al costat de l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP). Les converses es van reprendre aquesta mateixa setmana.

La temporada de premis de cinema als EUA inclou guardons internacionalment reconeguts com els Globus d’Or, que haurien d’obrir el curs el pròxim 7 de gener; els premis SAG -que lliura el propi sindicat d’actors-; els Critics Choice Awards; i els mateixos Oscar, que serveixen de colofó i estan previstos per al 10 de març.

No obstant això, els dubtes sobre la celebració i l’impacte d’aquests guardons en les edicions de 2024 comença a créixer entre els professionals de la indústria, quan s’acaben de superar els 100 dies dels piquets de SAG-AFTRA. Els actors reclamen a l’AMPTP un ús regulat de la intel·ligència artificial i majors drets residuals.

Finalment, el representant de SAG-AFTRA ha desmentit que actors de tipus A -els més prestigiosos i millor pagats- amb George Clooney al capdavant, entre altres, estan en desacord amb les polítiques del sindicat i hi ha una divisió interna a l’hora de com arribar a un nou acord.

tracking