Televisió

'Dune' haurà d'esperar

Warner Bros. Anuncia que l’esperada segona part del film de Denis Villeneuve es retarda al març de 2024 per l’aturada d’intèrprets i guionistes de Hollywood.

La nova entrega de 'Dune' havia d'estrenar-se inicialment al novembre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esperada seqüela de Dune de Denis Villeneuve, Dune: Part Two, s’estrenarà finalment al març de 2024, en lloc del novembre d’aquest any, com estava inicialment previst, per la vaga d’actors que paralitza Hollywood des del passat 14 de juliol. La companyia Warner Bros., productora del film, va confirmar la matinada d’ahir (hora d’Andorra) que la superproducció ha estat retardada, igual que les pel·lícules Godzilla x Kong: The New Empire i Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, recull el diari Los Angeles Times.

La cinta de Villeneuve, amb Timothée Chalamet i Zendaya en els papers protagonistes, és la producció més esperada a veure la seva data d’estrena postergada per la vaga, que impedeix als intèrprets associats al sindicat SAG-AFTRA participar en la promoció de pel·lícules, a més d’actuar en nous projectes. Abans d’aquest anunci, Warner ja havia retardat l’estrena d’un altre esperat film, Challengers, de Lucca Guadagnino, mentre que productores com Disney o Sony han fet el mateix amb els nous lliuraments de Marvel i Spider-Man.

I és que la impossibilitat dels grans estudis, agrupats sota l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP), per aconseguir un nou conveni col·lectiu amb els actors i els guionistes de Hollywood (en vaga des del mes de maig) està paralitzant la indústria de l’entreteniment al país. Tant els guionistes com els actors busquen millores en els seus salaris -especialment pel que fa a les retribucions per la distribució del seu contingut en les plataformes de streaming- i que es regulin els usos de la intel·ligència artificial, entre altres qüestions.

Després d’un impàs de dos mesos, el Sindicat de Guionistes (WGA) va començar a reunir-se amb els productors al començament d’aquest mes, però no està clar que es trobin a prop d’un acord. Els actors, de moment, no han tornat a les negociacions.

tracking