Televisió

Entre realitat i ficció

Amazon Prime estrena a Europa ‘Jury Duty’, una innovadora comèdia que recorda ‘El show de Truman’: el protagonista no sap que participa en una sèrie.

Ronald Gladden pensava que estava participant en un documental.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'abril passat es va estrenar als Estats Units Jury Duty, una innovadora comèdia creada per Lee Eisenberg i Gene Stupnitsky. Una aclamada sèrie que aterra ara a Europa de la mà d’Amazon Prime Video.

Es tracta d’una producció a mig camí entre una sèrie de ficció i un reality show al més pur estil d’El show de Truman. Els espectadors veuen com es desenvolupa un judici amb jurat, però un dels membres no és un actor, sinó una persona que creu que està participant en un documental sobre un cas real. La tensió del format resideix a veure com aquesta persona reacciona de manera genuïna a l’embogiment progressiu de la situació.

La víctima en qüestió és Ronald Gladden, que va respondre a un anunci de Craigslist, una pàgina web de classificats, a través del qual es buscava gent per participar en un documental. El que no sabia és que acabaria sent protagonista d’una sèrie. James Marsden, Alan Barinholtz, Susan Berger, Cassandra Blair i David Brown completen el repartiment.

Jury Duty consta de vuit episodis de mitja hora de durada. La sèrie ha seduït la crítica i està nominada a quatre Emmy en les categories de millor sèrie de comèdia, millor guió en la mateixa categoria, millor actor de repartiment per a Marsden i millor càsting en una sèrie de comèdia.

Malgrat que l’objectiu de tot l’equip era que Gladden no descobrís la mentida, el protagonista va revelar que va estar a punt de fer-ho en diverses ocasions, i fins i tot ho va comentar amb el mateix Marsden. “Em vaig girar cap a James i vaig dir ‘tio, estic en un reality’. Això va ser el tercer dia que estàvem filmant i no ho sabia en aquell moment, però després d’haver dit això, vaig anar al bany i James va córrer a la sala de control i els va dir ‘hem de rebaixar el to, està sospitant’”, va relatar el protagonista inesperat de la ficció a Entertainment Tonight.

tracking