L'impacte de la vaga (I)

L’aturada de guionistes de Hollywood, que va començar el 2 de maig passat, ja s’està fent notar en algunes sèries d’èxit, com ‘Stranger Things’ o ‘Cobra Kai’.

Els guionistes de Hollywood segueixen en peu de guerra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que la vaga del Sindicat de Guionistes de Hollywood (WGA, per les sigles en anglès) va començar el passat 2 de maig passat, prestigioses sèries com Stranger Things, Cobra Kai o The Last of Us, s’han vist obligades a aturar en sec les seves produccions.

Després de no arribar a un acord amb l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió (AMPTP, per les sigles en anglès) per sentar les bases d’un nou conveni col·lectiu, la WGA va cridar els seus més de 10.000 afiliats a una aturada indefinida. L’endemà del venciment del contracte anterior, els escriptors van paralitzar la indústria i gairebé immediatament van començar a fer-se visibles les primeres repercussions de la protesta, amb espais que es van deixar d’emetre d’un dia per l’altre.

En aquest sentit, ni tan sols els programes nocturns d’entrevistes amb més audiència van poder salvar-se dels efectes de l’aturada: The Tonight Show starring Jimmy Fallon, Late Night with Seth Meyers, The Late Show, Jimmy Kimmel Live!, i fins i tot Saturday Night Live són alguns dels espais d’entreteniment que van haver de parar la realització de nous capítols.

A poc a poc, ha anat en augment el nombre de sèries de grans estudis de l’AMPTP, com Netflix, Disney, FX, HBO o Paramount, entre altres, que han hagut de frenar la producció de les seves noves temporades a causa de la vaga.

Els germans Matt i Ross Duffer, escriptors i creadors de la popular sèrie Stranger Things van emetre un comunicat en el qual deien que no continuarien amb la sèrie de Netflix fins que no estigués solucionat el conflicte entre l’AMPTP i el WGA. Així mateix, els guionistes de Cobra Kai, un altre dels grans èxits de la mateixa plataforma, van deixar d’escriure la sisena temporada de la sèrie derivada del film dels vuitanta Karate Kid.

tracking