Televisió

Un projecte “enorme”

Ricardo Darín s’embarca en l’adaptació per a Netflix d’‘El Eternauta’, l’obra mestra de l’historietista argentí Héctor Germán Oesterheld, desaparegut el 1977.

Ricardo Darín acaba de confirmar la participació a la sèrie sobre 'El Eternauta'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reconegut actor argentí Ricardo Darín ha confirmat la participació en la nova sèrie de Netflix El Eternauta, una versió contemporània de la novel·la gràfica homònima creada pel també argentí Héctor Germán Oesterheld el 1957. “Començarem d’aquí a molt poc temps. És un projecte enorme, enorme. Serà realment molt complex i molt complicat fer-ho”, va asseverar Darín en declaracions a CNN Radio Argentina des de Madrid, on dissabte va recollir el Premi Platino a millor actor per Argentina, 1985.

L’intèrpret, de 66 anys, va afirmar que es tracta d’una versió adaptada d’aquest clàssic de la ciència-ficció, amb la intenció de “tenir una obertura i un abast una mica més enllà” de les fronteres argentines. “Estem tots molt entusiasmats perquè és un projecte molt important. Ens espera un treball molt dur i m’estic preparant perquè és d’una gran exigència, no tan sols mental, sinó física. Crec que serà una cosa que no passarà desapercebuda”, va subratllar Darín.

Bruno Stagnaro, autor de pel·lícules com Pizza, birra, faso i sèries com Okupas, serà l’encarregat de dirigir aquesta adaptació d’El Eternauta, que comptarà amb “una o dues temporades”, segons Darín. “Han fet una feina increïble (Stagnaro i els guionistes) i el que ens espera també serà increïble”, va afegir l’actor.

Publicada entre el 1957 i el 1959 a la revista Hora Zero, El Eternauta és l’obra mestra de la historieta argentina, el personatge principal de la qual, Juan Salvo, va marcar un abans i un després als còmics de ciència-ficció del país sud-americà. La història, que narra una guerra contra invasors extraterrestres, constitueix una fèrria crítica a l’individualisme i va ser considerada un símbol de la lluita per l’alliberament contra la injustícia.

Posteriorment, El Eternauta va ser retirat de circulació per la dictadura militar de Videla (1976-1983), que va posar el focus sobre el creador, en aquells dies un actiu militant del grup guerriller Montoneros. El 27 d’abril del 1977 Oesterheld va ser segrestat, igual que les seves quatre filles. Tres d’elles i l’artista segueixen desapareguts, només el cos de la quarta, Beatriz, va poder ser recuperat.

tracking