Televisió

Por a les cancel·lacions

Una enquesta revela que hi ha un temor generalitzat entre els usuaris de les plataformes que una sèrie que han començat sigui cancel·lada de forma abrupta.

Els espectadors han perdut la paciència respecte a la pràctica de cancel·lar sèries de sorpresa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancel·lació de sèries és una cosa cada vegada més habitual, convertint-se en un mem entre els espectadors i un dels principals temors entre els creatius, directors i productors. Mentre Netflix assegura que mai ha cancel·lat una sèrie d’èxit, els subscriptors d’aquesta i altres plataformes comencen a perdre la paciència respecte a aquesta pràctica. És cert que hi ha un temor generalitzat a començar una sèrie per por que la cancel·lin? Segons un estudi de YouGov, publicat per Variety, sí.

Les plataformes aposten per continguts variats que, a posteriori, cancel·len. Les ficcions han decidit reduir el nombre d’episodis respecte a la durada de les temporades clàssiques per a televisió o cable, passant dels 20 capítols als deu o vuit actuals en la majoria de produccions. Això permet als portals tenir una programació de continguts més constant i dilatada en el temps, per després, retallar-los si no els consideren rendibles. Aquesta pràctica és molt habitual, més del que creiem, malgrat que les plataformes ho vulguin negar.

Segons l’enquesta realitzada a consumidors de continguts en streaming dels Estats Units, hi ha una preocupació major a començar sèries o subscriure’s a nous serveis a causa de la volatilitat del mercat i la creixent cancel·lació d’algunes ficcions.

Gairebé la meitat dels enquestats van dir que esperen que les sèries acabin abans de veure-les, una cosa que va popularitzar Netflix en presentar tots els capítols d’una producció el mateix dia de l’estrena. Això pot portar al fet que les audiències d’algunes sèries siguin pobres en els primers dies d’emissió, reduint les possibilitats d’èxit de diverses produccions.

A més, el 27 per cent dels consultats afirmen que no es decideixen a veure una sèrie o una altra pels temors sobre una possible cancel·lació que deixi la trama a mitges. En altres paraules: no volen veure una ficció que saben que no s’acabarà i que, malgrat les promeses de l’argument o els finals espectaculars, mai arribarà a tenir un desenllaç. Cal ressaltar que almenys un terç de les persones enquestades han vist, des del febrer de l’any 2022, tres o quatre sèries que finalment han estat cancel·lades.

tracking