Televisió

Més ficció en català

TV3 estrenarà aquest any vuit noves sèries pròpies. Destaquen ‘Bojos per Molière’, dels creadors de ‘Merlí’; a més de ‘Cites Barcelona’ i ‘Els hereus de la terra’.

'Bojos per Molière' arriba el 23 de gener.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els creadors de l’èxit Merlí tornaran a la graella de TV3 amb Bojos per Molière, una sèrie de vuit capítols dirigida per Héctor Lozano i protagonitzada per Elisabet Casanovas. Aquesta serà una de les vuit ficcions en català que la cadena estrenarà aquest any en coproducció amb plataformes internacionals o altres canals dels territoris de parla catalana.

Bojos per Molière s’endinsa en el món del teatre per abordar les dificultats que un grup de joves es puguin dedicar a allò que els agrada. La sèrie, que s’estrenarà el 23 de gener, s’ubica en la Barcelona postolímpica i té lloc a l’Institut del Teatre. Es tracta d’una producció de TV3 amb Veranda i Mediawan adreçada al públic jove i adult.

La comèdia dramàtica La mirada de la Fiona, amb Mireia Oriol com a protagonista, o Cites Barcelona, que arribarà durant el segon trimestre de l’any i que es podrà veure a Amazon Prime Video, són altres estrenes destacades. Operació marea negra, a més d’Els hereus de la terra, drama històric de continuació de La catedral del mar, configuren també part del mosaic de noves ficcions pròpies a la graella i a la plataforma digital.

Completen el calendari d’estrenes la sèrie Mòpies, la primera coproducció conjunta dels canals IB3, À Punt i TV3; el thriller polític Sicília sense morts; i el drama polític i social Llim. A totes aquestes, s’hi sumen 22 produccions alienes doblades al català que també passaran per la televisió, amb títols com Borgen, Babylon Berlin, My briliant friend, Hotel Europa i Root, entre d’altres.

L’aposta per aquesta trentena de sèries de ficció compta amb un pressupost de 3,4 milions d’euros per a les pròpies i de 3,3 milions per a les alienes (doblatges a banda). En paral·lel, hi ha onze produccions en fase de desenvolupament que està previst que s’estrenin a partir del 2024, amb una partida d’11,4 milions d’euros.

La direcció de TV3 fixa el 2023 com un any “de transició” per a la producció de ficció, amb l’objectiu de negociar amb plataformes i televisions públiques i privades per tirar endavant nous projectes que es puguin emetre per la televisió lineal i a l’aplicació digital.

tracking