Televisió

Estocada a '1899'

Netflix cancel·la la sèrie dels creadors de ‘Dark’ després d’una sola temporada, i deixa la trama totalment penjada. La previsió era produir-ne tres lliuraments.

'1899' s'acomiada dels seguidors molt abans del previst.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix ha decidit cancel·lar 1899. Creada per Baran bo Odar i Jantje Frtiese, la ficció es queda sense continuació amb prou feines dos mesos després de l’estrena de la primera temporada. Es deixa així un enigma sense resoldre a tots els seus seguidors, i enterra la feina dels creadors de Dark de realitzar dues temporades més, que ja estaven planificades.

Baran bo Odar ha estat l’encarregat d’anunciar la trista notícia a les xarxes socials. “Amb una gran tristesa hem de dir-vos que 1899 no serà renovada”, comença explicant. “Ens hauria encantat acabar aquest increïble viatge amb una segona i tercera temporades, tal com vam fer amb Dark. Però a vegades les coses no succeeixen tal com estaven planejades. Així és la vida”, continua dient l’escrit. “Sabem que això decebrà a milions de fans. Tanmateix, volem agrair-vos des del més profund del nostre cor que fóssiu part d’aquesta meravellosa aventura. Us estimem. Mai us oblidarem”, conclou el creador.

La veritat és que, com tota cancel·lació, la notícia no ha estat ben rebuda. No obstant això, pot ser que aquesta sigui una de les més doloroses i fins a cert punt incomprensible, ja que la ficció havia gaudit de bones dades durant la seva estrena, i s’havia mantingut en el Top-10 de Netflix en fins a 90 països durant cinc setmanes.

A això, se li sumen les 257 milions d’hores de visualització que la nova sèrie va arribar a aconseguir. A més a més, en la seva primera setmana, la producció va gaudir de gairebé 80 milions d’hores vistes, mentre que en la segona va aconseguir el pic, amb gairebé 88 milions, sent la segona després de l’incomparable èxit de Miércoles. Les dades han estat bones, però sembla que no prou com per poder rendibilitzar una ficció costosa. És així com la plataforma deixa a mig fer una història prevista per a tres temporades.

tracking