televisió

'Kleo', l'espia alemanya

La sèrie original alemanya de Netflix va aconseguir posicionar-se en el quart lloc de les més populars de la plataforma en idioma no anglès.

L'escriptor Stephen King va elogiar-la a través del compte de Twitter.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kleo, la sèrie original alemanya de Netflix, és una de les menys comentades de l’any, però en canvi ha estat en el Top 10 de les llistes locals durant les primeres setmanes. Això no li ha fet justícia en l’àmbit internacional, on hi ha hagut un silenci poc concordant amb la combinació d’acció, drama i comèdia negra, encara que va aconseguir posicionar-se en el quart lloc de les sèries més populars de la plataforma en idioma no anglès.

No ha estat aquesta l’opinió de tothom. De fet, el famós escriptor de terror estatunidenc Stephen King va elogiar-la a través del compte de Twitter. “És una alenada d’aire fresc. La sèrie és emocionant i molt divertida. Sens dubte, em pregunto d’on va treure Kleo els diners per al vol a Mallorca. Bah!, tan sols gaudiu-la”, apunta.

L’audiovisual està ambientat a l’Alemanya del anys 1989 i 1990, durant la caiguda del mur de Berlín. Així, la història segueix una assassina indocumentada de la Stasi, Kleo Straub, que treballa per al ministeri de Seguretat de l’Estat amb el seu avi, quan mata un home de negocis a Berlín Occidental mentre es troba en una missió, encara que no gaire després els serveis secrets l’arresten per “afirmacions falses” i tots els seus coneguts la denuncien, fins i tot el seu avi. Llavors, la protagonista passa tres anys a la presó abans de ser alliberada, trobant-se en un món molt diferent del que recordava i aquí comença la seva història.

Encara que els crítics apunten que Kleo segueix la mateixa línia que Killing Eve pel que fa a la perspectiva de la dona assassinada, comèdia negra i estètica, és encara més obscura i delirant, ja que barreja la cultura pròpia punk rock i alternativa del Berlín modern. Encara que no compta amb un pressupost gaire alt, la sèrie fa tot allò que pot per estar sempre plena d’acció, drama, suspens, assassinats violents i també humor.

tracking