televisió

Polèmica servida

La nova temporada de ‘The Crown’ indigna l’ex-primer ministre John Major, que ha desmentit que conspirés per facilitar l’abdicació d’Isabel II, com insinua la sèrie.

Johnny Lee Miller en el paper de John Major a la cinquena temporada de 'The Crown'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La propera temporada de la sèrie de The Crown, la cinquena, ja ha portat la polèmica al Regne Unit fins i tot abans que s’estreni. Antics membres del govern britànic han criticat aquesta setmana determinades llicències de la producció, fins al punt que Netflix ha hagut de sortir al pas dels atacs per destacar que no es tracta d’un documental, sinó de “ficció”.

Aquesta nova controvèrsia s’ha originat arran sobretot d’un capítol on se suggereix que l’ara rei Carles III va voler forçar la seva mare, Isabel II –que va morir el passat 8 de setembre als 96 anys–, a abdicar amb l’ajuda de l’ex-primer ministre tory John Major. El mateix Major s’ha pronunciat públicament per desmentir, en declaracions fetes a The Daily Mail, que això hagués passat, i titllar-ho de “ximpleries malicioses”.

En aquesta escena s’inclou una conversa suposadament mantinguda entre l’aleshores cap de l’executiu i l’encara príncep Carles sobre l’abdicació de la monarca. L’oficina de Major va indicar en un comunicat que aquesta conversa mai va existir: “Sir John no ha cooperat de cap manera amb The Crown, ni ha estat contactat mai per ells per verificar guions sobre això o sobre qualsevol altra temporada”. I va afegir que “ni una de les escenes que es mostren és real de cap manera”.

Davant del malestar generat, un portaveu de Netflix va defensar la sèrie recalcant que “sempre s’ha presentat com una producció dramàtica, basada en fets històrics. La cinquena temporada és una sèrie de ficció, imaginant el que podria haver passat a porta tancada durant una dècada significativa per a la família reial, que ha estat escodrinyada i ben documentada pels periodistes, biògrafs i historiadors”, va agregar.

Arran d’aquesta polèmica, han cobrat força els rumors que apunten que els ducs de Sussex, Enric i Meghan, podrien haver-se plantejat retardar fins a 2023 l’estrena de la docusèrie que emetran a Netflix, prevista, en principi, per al desembre vinent.

En la nova temporada de The Crown, que s’estrena el 9 de novembre, s’inclouran també escenes sobre els esdeveniments que van derivar en la mort als 36 anys de Diana de Gal·les, interpretada per Elizabeth Debicki, en un accident de trànsit a París.

tracking