Televisió

S'acaba la picaresca

Netflix posarà fi a principi de l’any vinent a la pràctica de compartir comptes, cobrant als subscriptors un suplement per cadascun dels usuaris addicionals.

Netflix ja feia temps que avisava que acabaria amb els comptes compartits.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les amenaces s’han complert. Netflix acaba de fer oficial que a partir del 2023 començarà a cobrar un extra a aquells clients que vulguin continuar compartint el compte. La plataforma ja portava temps insinuant que posaria fre a la compartició de comptes i despeses de subscripció, una estratègia que perjudica el seu negoci perquè possibilita que hi hagi usuaris que gaudeixen del servei sense pagar una quota mensual.

“Hem desenvolupat un pla per monetitzar l’ús de comptes compartits i començarem a implementar-lo a principi del 2023. Oferirem als usuaris que utilitzen comptes aliens la possibilitat de transferir el perfil de Netflix a un compte propi i els clients que fins ara han compartit comptes tindran l’opció de pagar un extra per a amics i família que els permetrà crear subcomptes”, ha explicat la companyia.

Aquest pla que Netflix vol fer extensiu a tots els mercats on té presència ja s’ha posat en pràctica a Xile, Costa Rica i el Perú, on al març va començar en forma de prova pilot. En aquests països, els subscriptors han hagut de pagar 2,99 dòlars extra al mes per cada usuari addicional.

A la seva pàgina web, Netflix s’ha mostrat taxatiu i remarca que les persones que no viuen en una mateixa casa “hauran d’usar el seu propi compte”. La compa­nyia verifica el requisit de la convivència a través de l’adreça IP, dels identificadors dels dispositius i de l’activitat del compte. En cas que l’usuari es connecti des d’una altra xarxa o des d’un dispositiu diferent fora de casa, per exemple, perquè està de viatge, Netflix verificarà el dispositiu.

Actualment, s’ofereixen tres plans de subscripció: el bàsic (7,99 euros), l’estàndard (12,99 euros) i el premium (17,99 euros). A aquestes tres opcions s’hi sumarà a partir del 10 de novembre, de moment a 12 països, una tarifa més barata que inclourà anuncis.

tracking