Televisió

Canvi d'estratègia?

Netflix s’estaria plantejant estrenar les noves sèries per capítols, com fan altres plataformes, i no d’un cop com fins ara. L’objectiu és frenar la sagnia de subscriptors.

Netflix està buscant fórmules per revertir la pèrdua de lideratge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Netflix ha apostat fins ara per la reproducció continuada. És a dir, l’usuari comença una sèrie i automàticament pot anar encadenant capítols fins acabar-la. Aquest model, de fet, va catapultar el servei de streaming, que aviat es va col·locar com una de les plataformes de referència. No obstant això, ara està passant per serioses dificultats econòmiques i busca a tota costa frenar la fugida d’usuaris, fet que podria traduir-se en un canvi de model pel que fa a les estrenes.

Així, Netflix es planteja abandonar el seu model de maratons de sèries noves amb un objectiu: frenar la sagnia de subscriptors. La companyia va perdre gairebé un milió de subscriptors (970.000 comptes) durant el segon trimestre de l’any, període en el qual va obtenir uns beneficis nets de 1.441 milions de dòlars, segons el seu últim informe de resultats.

Aquest canvi, anticipat per l’analista Michael Nathanson en el seu newsletter, buscaria augmentar els ingressos de la companyia. D’aquesta manera, si els subscriptors paguessin durant diversos mesos fins acabar la sèrie i no tan sols una vegada, pujarien els ingressos de Netflix. No és una proposta trencadora, perquè serveis com HBO ja l’apliquen.

En general, totes les sèries o temporades d’estrena sempre s’han pogut veure d’una tirada. Ozark i Stranger Things són dos exemples d’aquest principi de canvi. Les dues sèries han tingut un enfocament més basat en el degoteig, amb un capítol cada cert temps. La quarta temporada de Stranger Things es va dividir en dues parts de cinc capítols. El mateix model es va seguir a La casa de papel, que es va emetre en dues parts i en mesos diferents. El que semblava una simple prova podria acabar com una cosa definitiva. Ara caldrà veure, en cas de prosperar tots aquests canvis, com reaccionen els subscriptors.

tracking