Televisió

Regne Unit, l'amfitrió

La Unió europea de radiodifusió va anunciar ahir que el segon classificat organitzarà el festival d’Eurovisió el 2023 per la impossibilitat de fer-ho a Ucraïna.

Els guanyadors d'Eurovisió 2022 celebrant el premi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Regne Unit serà el país que aculli i organitzi Eurovisió 2023, tal com va anunciar ahir la Unió Europea de Radiodifusió (UER). El país segon classificat en el certamen d’enguany es farà càrrec de la propera edició davant la impossibilitat que Ucraïna, el guanyador, pugui assumir-ho pel conflicte bèl·lic, una decisió que l’organisme de radiodifusió europeu ja va prendre el passat juny. No obstant, Ucraïna col·laborarà a l'organització del festival i comptarà amb un privilegi sobre la resta de participants, segons l’anunci fet ahir.

La televisió pública britànica, la BBC, mantindrà una constant col·laboració amb la televisió pública ucraïnesa perquè el guanyador d'Eurovisió 2022 sigui tan protagonista com sigui possible. A més, el país també passarà directament a la final i d’aquesta manera s’unirà al grup integrat per Espanya, Itàlia, França, Regne Unit i Alemanya. També es va avançar que es dissenyarà un logotip que reflecteixi la situació excepcional i que evidenciarà el treball conjunt entre el país organitzador i el guanyador.

Una de les incògnites que s’han de revelar és quina ciutat acollirà el certamen. Són molts els mitjans que apunten a Glasgow com l’escollida. I s’interpreta com una elecció amb un component polític perquè en el referèndum del Brexit Escòcia va votar per la permanència a la Unió Europea.

ELS DEU ANYS D'ELRUBIUS

Fa deu anys del primer vídeo que Rubén Doblas Gundersen va penjar a YouTube. ERubius va començar a internet amb petits vídeos a la plataforma, parlant de videojocs i amb un distintiu humor que el va empényer amb rapidesa a la fama. Coincidint amb l´aniversari d’aquella primera incursió, Amazon Prime Video va estrenar divendres passat el documental Rubius X, que la plataforma presenta com “el documental sobre un dels creadors de contingut espanyols més reconeguts. Coneixerem la història de la revolució que va causar el naixement de YouTube amb una de les figures pioneres al sector i l'influencer més popular a Espanya i Hispanoamèrica amb més de 40 milions de seguidors”. El documental d’ElRubius, que va provocar un autèntic terrabastall quan va anunciar el seu trasllat a Andorra, és també una aproximació a la persona i a detalls de la seva vida, com la infantesa a Noruega.

Els deu anys d'ElRubius

tracking