Televisió

A per la 'concha' d'or

El festival internacional de cinema de Sant Sebastià arriba aquest setembre amb quatre grans propostes espanyoles de la mà de grans directors

Los girasoles silvestres tracta sobre una mare a la recerca d'una vida millor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al festival internacional de cinema de Sant Sebastià se celebra aquest any del 16 al 24 de setembre. I com és d’esperar, el cinema espanyol hi tindrà una forta presència, amb quatre pel·lícules en competició per la Concha de Oro: Los girasoles silvestres, dirigida per Jaime Rosales i protagonitzada per una imparable Ana Castillo, tracta sobre una mare a la recerca d’una vida millor. Després d’una tortuosa relació, Julia, la protagonista, decideix fugir i tirar endavant a la recerca d’una vida millor per als seus dos fills.

Maternal, de Pilar Palomero, guanyadora de tres premis Goya, mostra en aquest film el procés per aprendre a ser mare d’una adolescent desafiant i rebel de 14 anys. La consagración de la primavera, de Fernando Franco. Aquest llargmetratge és protagonitzat per Valeria Sorollo, Telmo Irureta i Emma Suárez. Laura, la protagonista, acaba d’arribar a Madrid per començar la universitat. Una nit coneix en David, que té paràlisi cerebral, i la seva mare, Isabel. Tots dos l’ajudaran a superar els seus complexos i a afrontar aquesta nova etapa amb maduresa emocional.

Per acabar, Suro, de Mikel Gurrea. El film acompanya una parella, que en els seus esforços per sortir de la crisi, decideix reactivar l’antiga explotació de suro que acaben d’heretar. La seva condició de propietaris els obligarà a adaptar-se o morir.

tracking