Televisió

MGM ja és d'Amazon

La companyia formalitza la compra dels històrics estudis cinematogràfics per 6.500 milions de dòlars. La companyia suma 4.000 pel·lícules al seu catàleg.

Amazon vol potenciar la seva plataforma audiovisual davant de competidors com Netflix o HBO.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amazon ha tancat aquesta setmana la compra de la productora de cinema i televisió Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), una de les majors de la indústria audiovisual, per 6.500 milions de dòlars. La formalització de l’operació financera es produïa després que Amazon confirmés a la Comissió Federal de Comerç que havia presentat tota la documentació requerida als investigadors antimonopoli. En total, segons el Wall Street Journal, Amazon ha lliurat tres milions de documents al llarg dels últims vuit mesos com a part del procés.

La compra de MGM afegeix 4.000 pel·lícules a la cartera d’Amazon, incloent-hi la icònica saga de James Bond, clàssics com El mag d’Oz i èxits com El silenci dels anyells i Thelma i Louise.

El veterà estudi de cinema, fundat el 1924, passarà a formar part de la unitat de Prime Video d’Amazon i serà supervisat pel vicepresident sènior Mike Hopkins, que va subratllar en un comunicat el “llegat de gairebé un segle de producció d’entreteniment excepcional” d’MGM. Amazon cerca així potenciar la seva plataforma d’entreteniment Prime Video, que competeix amb gegants com Netflix, Disney+ o HBO.

Aquesta és la segona adquisició més gran de la història de la companyia fundada per Jeff Bezos, que se situa només per sota de la compra de la cadena de supermercats Whole Foods per 13.700 milions de dòlars l’any 2017.

Amazon està sent analitzada de prop per les autoritats nord-americanes davant el temor que pugui violar les lleis antimonopoli del país, degut a la gegantesca grandària de l’empresa i el poder que ha acumulat en determinats sectors en molt pocs anys. La setmana passada, un comitè del Congrés dels EUA va sol·licitar al Departament de Justícia que investigués l’empresa i a alguns dels seus alts càrrecs per una possible obstrucció de les perquisicions que està duent a terme.

tracking