Televisió

Robatoris a Netflix

La plataforma pateix amb pocs dies de diferència importants sostraccions als sets de rodatge de ‘The Crown’ i ‘Lupin’, per valor de prop de mig milió d’euros.

L'actor Omar Sy en un moment de 'Lupin'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada el tabloide britànic The Sun informava del robatori de joies i antiguitats per valor de 180.000 euros que va tenir lloc al set de rodatge de la sèrie The Crown. Només uns dies després, uns fets similars es repetien a França, en ple rodatge de Lupin. Netflix es trobava gravant a Nanterre, als afores de París, quan de sobte un grup d’aproximadament vint persones amb el rostre cobert va irrompre al set després de llançar morters de pirotècnia.

Tot i que els fets no s’han conegut fins ara, l’incident va ocórrer el dia 25 de febrer en plena gravació de la tercera temporada de l’exitosa sèrie de Netflix. Després del robatori de material, valorat en més de 300.000 euros, l’equip va realitzar una aturada de tres dies, reprenent el treball el dia 28. La plataforma va confirmar poc després a Variety que “l’elenc i equip estan fora de perill i no va haver-hi ferits”.

De fet, poques hores després del robatori, l’actor Omar Sy es trobava als Premis César celebrant els deu anys de l’estrena de la pel·lícula Intocable. En l’esperat tercer lliurament de Lupin, Sy continuarà encarnant a Assane Diop, personatge inspirat en el famós Arsène Lupin.

Produïda per la companyia francesa Gaumont, la sèrie Lupin és el segon major èxit de la plataforma d’streaming, després d’El juego del calamar. De moment només se sap que la policia francesa ha obert una investigació a Nanterre per a esclarir el que va passar. El fet que la ficció ja torni a gravar amb total normalitat no fa témer que el rodatge s’endarrereixi gaire més del previst.

Pel que fa a l’incident a The Crown, el material desaparegut inclou, entre altres articles originals, l’esfera d’un rellotge que va pertànyer a Guillem IV, algunes icones religioses russes, i diversos decantadors amb gravats en or. La policia continua investigant els fets i assegura que té “diverses línies de recerca obertes”.

tracking