Televisió

Tornen els vikings

Netflix acaba d’estrenar ‘Vikingos: Vallhala’, que situa l’espectador al cap de cent anys de la sèrie original. Els enfrontaments religiosos marquen les noves trames.

'Vikingos: Vallhalla' està disponible des d'ahir a Netflix.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Parlar del declivi dels nòrdics implica que hi hagi moltes més guerres, violència i sang, per la qual cosa serà molt més fosca que la sèrie original.” Així descriu el creador, Jeb Stuart, Vikingos: Valhalla, la nova sèrie de Netflix que narra de nou les aventures dels escandinaus en els moments finals de l’era vikinga.

En la mitologia nòrdica, el Valhalla és un majestuós saló situat a la ciutat d’Asgard governada per Odín, al qual van a parar els guerrers morts en combat. Partint d’això com a punt de vista, Stuart crea una història l’eix principal de la qual és la guerra. No tan sols la lluita contra els anglesos: també la religió té un paper important, enfrontant els nous creients cristians i els que adoren els déus nòrdics.

“Les tensions entre pagans i cristians conversos són una de les pedres angulars de la sèrie, ja que al cap i a la fi la total conversió dels vikings a la religió catòlica és la que porta a la fi de la seva existència, i això és el que volem mostrar al llarg de la sèrie”, ha detallat el creador en una entrevista.

Prenent el relleu de la història dels coneguts Ragnar Lothbrok, Lagertha, Floki, Bjorn o Hvitserk, Vikingos: Valhalla aposta per una línia temporal diferent, que trasllada l’espectador cent anys després, per explicar una nova història, però amb el mateix ADN viking. És a dir, plena d’aventures i d’acció, tornant a combinar els veritables fets històrics amb la ficció i el drama.

D’aquesta manera, en aquesta primera temporada la sèrie presenta l’explorador Leif Eriksson (Sam Corlett) i la seva germana Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), a més d’altres ambiciosos personatges com el príncep nòrdic Harald Sigurdsson (Leo Suter), el rei Canut de Dinamarca (Bardley Freegard) o els anglesos Emma de Normandia (Laura Berlin) i el seu conseller Earl Godwin (David Oakes).

tracking