La proposta del dia

Andorra Skimo 2022: La travessa dels refugis

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra avui

Andorra Skimo 2022: La travessa dels refugis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ESPORT

Andorra Skimo 2022: La travessa dels refugis

Andorra Skimo: la travessa dels refugis és una prova consolidada al calendari hivernal que els aficionats, del país i forans, valoren molt positivament. Els escenaris naturals que els participants han de travessar doten Andorra Skimo d’un marc incomparable. Fins al 20 de febrer. Naturland cota 2.000, Sant Julià de Lòria, Canillo, Encamp i Ordino.

ACTIVITATS INFANTILS

‘Els ninots de Keith’

Keith Haring vas ser un artista nord-americà que va viure als anys vuitanta del segle XX, va omplir parets, cotxes, samarretes i teles amb els seus personatges alegres i dinàmics, amb posicions impossibles; ballant, corrent i saltant. Imitem els protagonistes de l’obra de Haring i utilitzem el nostre cos per expressar-nos. Hora: de 10.30 a 12.30 h. Centre d’Art. Escaldes-Engordany.

Festa de la llum negra

Gràcies a l’ambient de la llum negra i del material que oferim, els vostres petits s’ho passaran pipa construint amb palletes fluorescents, pintant amb colors neó i molt més! Hora: infants de 3 a 5 anys: de 10 a 11.30 h. Infants de 6 a 8 anys: de 16 a 17.30 h. Infants de 9 a 12 anys: de 18.30 a 20 h. Atenea Espai d’Aprenentatge. Escaldes-Engordany.

Sense plàstic

Vine i aprendràs trucs per consumir menys plàstic i també per crear objectes lúdics amb una mà de residus. De 3 a 7 anys. Hora: de 16 a 17 h. MW Museu de l’Electricitat. Encamp

TALLERS

Dissabte de tint

Els secrets de la llimona. A càrrec de Sara Valls. Preu del taller, 40 euros, material inclòs. Hora: de 15 a 19 h. La Capsa, Espais de creació, Ordino.

MÚSICA

‘El viatge de Sofia’

Un viatge íntim pels racons de la cultura europea. Amb l’actor Joan Hernàndez i amb un Trio Desconcierto en plena forma. Hora: 19h. Auditori Nacional d’Andorra. Ordino.

MICROTEATRE

‘La petita llar’

Els nostres protagonistes intentaran gaudir, entre riures i llàgrimes, de l’aventura de viure fora del país tenint el cor dividit entre el risc de començar de zero i el record reconfortant de la seva llar. Hora: 18 i 19 h. Centre cultural la Llacuna. Andorra la Vella.

EXPOSICIONS

‘Epifanies i falsos déus’

Exposició artística de pintures d’Alícia Luño.

Sala d’exposicions de l’oficina de Turisme del Pas de la Casa. Encamp. Fins al 3 de març.

Pervivència

Exposició de l'artista Xandri, que tracta i qüestiona la modernitat en la nostra societat moderna i el rol de la natura amb elements com el foc, que crema la terra i en permet un renaixement.

Galeria Taranmana. Escaldes.

Fins al 28 de febrer del 2022.

Ikebana

Sèrie Ikebana, les noves fotografies d’estiu.

Estudi de Miquel Mercè. Escaldes-Engordany. Fins al 7 de març.

Abracadabra: il·lusionime i màgia a cal Plandolit

Descobriu una de les facetes més desconegudes de la família Areny-Plandolit, la vinculació d’alguns dels seus membres amb el món de la màgia, camp en què van destacar de forma prominent a escala espanyola i internacional durant la primera meitat del segle XX.

Museu Casa d’Areny-Plandolit. Ordino.

Fins al 27 d’agost del 2023.

Visita al cor de la central

En l’edifici històric de la central de FEDA hi ha dos generadors històrics, un del 1934 i un altre de més modern, del 2008, que produeixen aproximadament 20% de la necessitat elèctrica d’Andorra. Vine a la visita guiada, descobreix el MW Museu de l'Electricitat i endinsa’t en el cor de la central on, normalment, l’accés és restringit.

MW Museu de l'Electricitat. Encamp.

Joel Meyerowitz

Exposició fotogràfica. Galeria Alta. Anyós. La Massana. Fins al 21 d’abril.

‘Belive it’

Mostra de Catalina Vargas Campos. Dibuixos en aquarel·la sobre paper recreant personatges de l’imaginari de l’artista. Edifici l’Estudi. Ordino. Fins al 26 de febrer.

Materialitzar la memòria

Exposició fotogràfica del segle passat del Comú al carrer, de Miquel Mercè. Plaça de la Germandat. Sant Julià de Lòria. Fins al 8 de març.

JO-II

Naiara Escabias emprendrà un viatge d’autodescobriment a La Peixera, lloc on passarà bona part del dia acompanyada tan sols (o tan molt!) de si mateixa, un mirall, la seva inseparable càmera de fotografia, una llibreta i altres materials artístics. La Peixera. Escaldes-Engordany.

‘Un viatje per la història del club pirinenc andorrà’

Exposició commemorativa de la creació l’any 1970 del Club Pirinenc Andorrà, una entitat que neix del desig i l’empenta d’un grup de persones enamorades de les valls d’Andorra amb la voluntat d’apropar les muntanyes a tothom. Espai Caldes. Escaldes-Engordany. Fins al 12 de març.

‘50 años de complicidades imaginarias’

L’exposició, propietat del col·leccionista Luis Torrens, mostra, mitjançant diferents tècniques del gravat, obra gràfica d’autors com Miró, Dalí, Chillida, Muntades, Plensa, Fontcuberta i Guinovart, entre d’altres.

Ambaixada d’Espanya a Andorra.

Andorra la Vella. Fins al 31 de març.

tracking