'Euphoria' (HBO), una de les sèries que es van rodar l'any passat a Los Angeles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els rodatges de pel·lícules i sèries de televisió a Los Angeles van duplicar durant 2021 als del 2020, quan la pandèmia va paralitzar la indústria audiovisual. Així ho recull un informe de FilmLA, l’oficina que gestiona els permisos a la ciutat californiana.

Durant el tercer i quart trimestre de l’any passat, la meca del cine no tan sols va recuperar el seu ritme de treball habitual, sinó que el retorn a l’activitat del gran nombre de produccions que van ser suspeses el 2020 va portar al fet que l’activitat en les últimes setmanes del 2021 fos un 4% superior a la del 2018, abans de la pandèmia. “És un informe encoratjador d’acord amb la majoria d’indicadors, però encara hi ha incertesa sobre com serà la producció aquest 2022”, ha destacat FilmLA en un comunicat.

El coronavirus va provocar una sagnia a Hollywood, amb més de 100.000 llocs de treball perduts el 2020, segons les dades del principal sindicat del gremi de l’entreteniment als EUA, IATSE, que representa assistents de producció, guionistes, dissenyadors, maquilladors i altres professionals vinculats al setè art. No obstant això, l’activitat es va reprendre durant 2021, ja que la ciutat de Los Angeles va aprovar més de 37.700 sessions de rodatge, enfront de les 18.993 del 2020. Malgrat que algunes restriccions pel coronavirus van seguir presents durant l’any passat, l’activitat de Hollywood també va arribar a superar la del 2019, quan es van registrar 36.450 sessions de rodatge sense els imprevistos de la pandèmia.

Tot i així, la variant òmicron ha tornat a desbaratar els plans de la indústria de l’entreteniment i FilmLA assenyala en el seu document que el ritme ha tornat a alentir-se durant l’inici del 2022. “Igual que el 2021, aquest nou any els cineastes estan sent cauts i molts estudis han ajornat el retorn als rodatges. La nostra esperança és que 2022 segueixi una trajectòria similar a la de l’any passat, amb un inici lent i responsable i un final d’any sòlid”, destaca.

Entre les pel·lícules que es van rodar a Los Angeles durant el 2021 en figuren algunes de Netflix, com Me Time, Your Place or Mine i The Gray Man, i sèries d’HBO com Euphoria o The Flight Attendant.

tracking