'El juego del calamar' ha batut rècords a Netflix amb 142 milions d'espectadors.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un any en què els espectadors de sèries han agafat embranzida des de la pandèmia i no donen abast per veure-ho tot, les xarxes socials i el boca-orella han encimbellat El juego del calamar, una sèrie diferent, reptadora i gore per sobre d’altres ofertes d’indubtable major qualitat. Si aquesta producció de Netflix ha estat la sorpresa del 2021, sèries com Succession, Escarlata y Visión o Small Axe han elevat el llistó qualitatiu. Dediquem aquests a repassar el rànquing de les millors ficcions de l’any que s’acaba.

1. El juego del calamar. Violenta, crua, dramàtica, sagnant i tremendament addictiva, la sèrie es va estrenar al setembre sense cap publicitat. Netflix ni sospitava que aquell joc de supervivència en el qual 456 participants es treuen els ulls (a vegades, literalment) per guanyar un concurs es convertiria en la proposta més vista de la seva història, amb 142 milions d’espectadors. El seu creador, el desconegut a occident Hwang Dong-hyuk, volia plasmar les lluites econòmiques i les desigualtats del seu país, però la sèrie ha arrasat també entre els més petits, cosa que ha generat pànic a moltes famílies.

2. Succession. Tot i que els addictes a les sèries ja estaven darrere del desenllaç d’aquesta magnífica ficció d’HBO creada per Jesse Armstrong i estrenada el 2018, ningú sospitava les dimensions que aconseguiria la tercera temporada, tenint en compte que el tema que tracta Succession no afecta el 99,9% de la població: la vida de les persones més riques del planeta. Potser d’aquí ve el seu èxit: samb uns personatges a l’altura de les tragèdies shakespearianes, la sèrie gira sobre les maniobres més inesperades, desafectes i traïdores. L’objectiu, canviar i canviar perquè tot continuï igual.

3. Los Bridgerton. Creada per Chris Van Dusen sobre les novel·les supervendes de Julia Quinn, aquesta sèrie d’època de Netflix, ambientada en el competitiu món de l’alta societat londinenca, va generar una legió de seguidors, que ja esperen la segona temporada. L’elecció dels protagonistes –els atractius Phoebe Dynevor i Regé-Jean Page–, juntament amb una impecable ambientació, han estat sens dubte determinants en les audiències massives de la sèrie.

tracking