detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per a la directora mexicana María Torres és important no estigmatitzar les formes actuals amb què els joves es comuniquen de manera virtual, i en el seu més recent film, Anónima –que acaba d’estrenar-se a Netflix–, mostra amb naturalitat l’enamorament juvenil a través d’aquesta via. “No hi ha cap crítica, la forma sempre serà la mateixa, abans s’enviaven cartes, després e-mails i ara missatges; t’enamores de la mateixa manera”, ha explicat la realitzadora.

Després d’haver dirigit ¿Conoces a Tomás? (2019), una pel·lícula molt personal basada en la història del seu propi germà amb autisme, Torres s’endinsa ara en una comèdia romàntica juvenil en la qual dos estranys, no tan llunyans, comencen a conèixer-se per equivocació a través d’un xat. Tot comença quan, amb la intenció d’escriure a una noia que ha conegut en una festa, Álex envia un missatge a un número incorrecte. Valeria és la receptora i, lluny de ser amable amb el jove, li fa notar la seva equivocació a través d’un missatge molt hostil.

Malgrat aquest complicat inici, els dos personatges inicien una amistat virtual en la qual preval la condició de no donar informació específica de les seves vides per aconseguir una relació genuïna i sense interessos. El que no saben és que estan més prop del que s’imaginen.

Valeria és interpretada per Annie Cabello, que en paraules de la directora és “la gran revelació” de la pel·lícula, ja que aquesta ha estat la seva primera experiència en un plató. En la ficció, Cabello és una jove incompresa pels seus pares, no gaire sociable, que persegueix el somni de ser directora de cinema, un tema que la fica en problemes a l’escola i amb la seva família. Per la seva part, Álex està interpretat per Ralf Morales, un influencer amb més de 15 milions de seguidors a TikTok que també debuta al cinema i que en la història dona vida a un noi sensible i solitari.

Cal ressaltar que bona part de l’elenc d’Anónima va ser descobert per Torres a través d’internet. Aquests mitjans són per a ella una oportunitat d’aproximar-se a la joventut i conèixer el seu talent. “Vam obrir càsting per tot arreu, buscava molt en xarxes persones que estiguessin publicant coses.”

Un fotograma de la pel·lícula 'Anónima', ja disponible a Netflix.

tracking