La proposta del dia

Moles farineres

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra avui

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA

Moles farineres

La ruta de les moles farineres és un itinerari que va de la Cortinada fins a Ordino amb una durada aproximada de 3 h en què la guia trasllada el visitant als segles XVII i XVIII per explicar el perquè a Ordino hi havia 23 moles farineres, com funcionaven, de qui eren i com arriben als nostres dies... Hora: 9.30 h. Parròquia d’Ordino. Ordino.

CURSOS I TALLERS

Curs de dansa vertical amb Pere Vilarrubla

Curs adreçat a tota mena de persones interessades en el moviment i les arts escèniques, especialment en la dansa, el circ o l’acrobàcia. No hi ha cap requisit de coneixements ni habilitats prèvies per assistir al curs. S’hi poden inscriure persones que no han provat mai la dansa vertical o que hi han tingut un primer contacte, però que no la practiquen habitualment. S’ha de destacar, però, que la dansa vertical és una disciplina física que requereix una bona consciència corporal. Hora: de 10 a 13 h. Centre de Tecnificació Esportiva. Ordino.

ACTIVITATS

El talleret dels menairons

Més de 40 micropropostes adreçades a infants d’entre 4 i 7 anys (contacontes, teatre, música, tallers de dansa, papiroflèxia, reciclatge) per gaudir dels caps de setmana. Hora de 17 a 21 h.

Plaça del Poble. Andorra la Vella.

L’espai Neret after shopping

El Mercat de Nadal incorpora com a novetat un espai ideal per fer una pausa i poder degustar un bon entrepà d’autor, uns natxos o una empanada argentina tot gaudint d’una programació musical en directe amb els millors grups i DJ del país. En total, una quarantena d’actuacions. Hora: de 17 a 21 h. Plaça del Poble. Andorra la Vella.

Mercat de Nadal

Situat a la plaça del Poble, el Mercat és el lloc ideal per fer les compres de Nadal, adquirir decoració, artesania i regals i gaudir d’activitats per a tota la família. Hora: de 17 a 21 h. Plaça del Poble. Andorra la Vella.

CONCURS

Sgona edició del concurs del còmic nadalenc de Canillo

La Biblioteca de Canillo rep la segona edició del concurs de còmic nadalenc destinat al públic infantil i juvenil. Biblioteca. Canillo.

Fins al 19 de desembre.

EXPOSICIONS

Una família amb déu

Sun Myung Moon i Hak Ja Han Moon són coneguts com el Pare i la Mare de la Pau; han fundat i donat suport a nombroses organitzacions i xarxes d’abast mundial per avançar en la coordinació internacional i la cooperació interreligiosa. Aquest catàleg forma part d’un projecte per commemorar el Centenari de la vida i l’obra del Pare Moon, per celebrar l’Aniversari de les Bodes de Diamant dels Verdaders Pares i per inspirar molta gent a unir-se als seus. Edifici l’Estudi. Ordino.

‘La pedra seca a Andorra’

Durant tota la setmana s’exposen les fotografies dels guanyadors del concurs de fotografia de l’edició passada, juntament amb una exposició que recorre diversos centres educatius i que el ministeri de Cultura i Esports, en cooperació amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, ha fet amb la finalitat de fer arribar a l’alumnat de secundària la importància del patrimoni de la pedra seca a Andorra. Vestíbul del ministeri de Cultura (antic Hotel Rosaleda). Encamp.

Fins al 3 de desembre.

‘A taula amb el Sergi’

Té com a objectiu reconèixer Sergi Mas com a artista clau de la cultura andorrana i acostar la seva trajectòria a les noves generacions. Ell va ser qui va crear La Xarranca l’any 1991 i actualment n’és el president honorífic. Centre cultural la Llacuna. Andorra la Vella.

‘MIRADAS’

Exposició del pintor Joaquín Ureña. Horari: de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Dissabte de 10 a 13 h.

Ambaixada d’Espanya a Andorra. Andorra la Vella. Fins a l’11 de gener del 2022.

‘De l’instagram al mur’

Els passadissos del Centre esportiu del Pas de la Casa acullen l’exposició fotogràfica De l’Instagram al Mur, amb imatges d’Andorra Picture (@andorra_picture). Les fotografies tenen un mateix fil conductor: Andorra.

Centre esportiu del Pas de la Casa. Encamp.

Fins al 31 de desembre.

‘Talents amb denominació d’origen: de Rigalt a Puigdengolas’

L’exposició disposa d’una selecció de quadres d’artistes catalans que la col·lecció d’art de Crèdit Andorrà ha anat forjant des del 1989. Casas, Urgell, Mir o Meifrèn són alguns dels protagonistes de la mostra. L’exposició es complementa amb algunes obres procedents de la col·lecció Carmen Thyssen que comparteixen autor. Museu Thyssen. Escaldes-Engordany. Fins al 9 de gener del 2022.

‘Les Escaldes: Pioners de l’hoteleria 1900-1960’

Un passeig històric pels hotels escaldencs més emblemàtics que rememoren temps passats en què els beneficis de l’aigua termal passen a ser un reclam per atreure un turisme de banyistes.

Espai Caldes. Escaldes-Engordany.

Fins al 8 de gener.

‘La successió del bosc’

Projecte escultural que vol realçar la candidatura del Campionat del Món d’esquí alpí Andorra 2027 a través dels valors de la cultura, l’art i la sostenibilitat. A la vegada, vol fer extensiu a totes les parròquies i a la seva població l’esdeveniment cridat a ser una fita històrica per a l’esport andorrà i per al país en general. Plaça dels Arínsols. Encamp.

Fins al 5 de desembre.

‘Dessine-moi l’écologie’

L’exposició pretén obrir els ulls sobre l’estat del planeta i les conseqüències de la nostra activitat sobre àmbits com la biodiversitat, la salut, la pol·lució, etc. MW Museu de l’Electricitat. Encamp. Fins al 31 de desembre.

‘Abracadabra: Il·lusionisme i màgia a cal Plandolit’

Descobriu una de les facetes més desconegudes de la família Areny-Plandolit, la vinculació d’alguns dels seus membres amb el món de la màgia. Museu Casa d’Areny-Plandolit. Ordino. Fins al 27 d’agost del 2023.

tracking