Televisió

Història d'una ruptura

Netflix estrena ‘El tiempo que te doy’, que analitza les fases del dol en el procés de separació d’una parella. Nadia de Santiago i Álvaro Cervantes protagonitzen la sèrie.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un viatge íntim a través del dol d’una parella que se separa. Aquest és el fil conductor de la nova minisèrie El tiempo que te doy, que acaba d’estrenar-se a Netflix amb capítols d’onze minuts en els quals Nadia de Santiago i Álvaro Cervantes es posen a la pell dels protagonistes d’una història universal.

Una història, la primera ficció de format curt produïda per a Netflix a Espanya, que barreja instants del present (que van augmentant amb cada capítol), amb moments del passat, que van escurçant-se i esvaint-se a mesura que avança la trama, com ho fan els records amb el temps. “Hem tractat el guió com si fos un dol i cada dos capítols, per tenir una guia i una referència, són com les diferents fases del dol. Al principi és negació, després és ira, després és negociació amb tu mateix, després és depressió... fins a arribar a l’acceptació”, ha explicat De Santiago.

Ella és Lina, la protagonista de la sèrie, i també n’és la creadora, juntament amb Pablo Santidrián i Inés Pintor, que han escrit el guió dels deu episodis basant-se en les seves pròpies experiències, sempre ficcionades. Els tres ja havien treballat junts produint curtmetratges i algun videoclip i van rebre l’encàrrec de Netflix, que buscava “algú que treballés bé els temps dels curts”.

“Els temes com l’abandó i la pèrdua són una cosa que sempre ens ha rondat molt pel cap als tres, i al final la sèrie neix de les nostres experiències”, ha dit l’actriu. Lina intenta oblidar Nico, el seu primer amor, interpretat per Álvaro Cervantes. Cada dia, la protagonista intenta pensar un minut menys en ell, i és un minut més que dedica a trobar-se a si mateixa. Una història que, “en més o menys mesura, tots hem viscut”. La sèrie té un final obert, i De Santiago no ha volgut confirmar si la continuarà creixent amb una segona temporada.

El tiempo que te doy

tracking