Televisió

Més 'Trainspotting'?

L’actor Robert Carlyle treballa amb l’escriptor Irvine Welsh en una sèrie ‘spin-off’ del film. Es basaria en ‘The Blade Artist’ (2016), novel·la centrada en Francis Begbie.

Robert Carlyle en el paper de Francis Begbie a 'Trainspotting'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja han passat 25 anys des de l’estrena de la revolucionària pel·lícula britànica Trainspotting l’any 1996. Amb tot, la seqüela en la qual Danny Boyle va reunir tota la colla protagonista (T2: Trainspotting, 2017) no ha deixat gaire petjada a la memòria col·lectiva. Hi ha alguna altra manera de reactivar el mític grup creat per Irvine Welsh? Sembla que sí, i tant l’escriptor com l’actor Robert Carlyle hi estan treballant, aquesta vegada en forma de sèrie televisiva.

En una recent entrevista amb New Musical Express, Carlyle ha declarat que tant Welsh com ell mateix volen fer una ficció audiovisual a partir de The Blade Artist (L’artista de la fulla, 2016), la seqüela literària de Trainspotting protagonitzada pel psicòpata Francis Begbie.

“Irvine Welsh i jo hem estat xerrant sovint amb un parell d’excel·lents productors de Londres sobre un nou lliurament de Trainspotting”, explica l’intèrpret. I prossegueix indicant que el projecte per adaptar The Blade Artist “encara està en la seva primera etapa, però té pinta que es durà a terme en el futur”.

Publicat per Welsh ara fa cinc anys, The Blade Artist segueix els passos d’un Begbie que ha canviat Edimburg per Los Angeles, sota l’àlies de James Francis, i ha aconseguit fama com a artista. L’assassinat d’un dels seus fills, al qual amb prou feines va arribar a conèixer, l’obliga a tornar a Escòcia, retrobant-se amb vells coneguts i exercint com a detectiu amateur davant la passivitat de la policia.

Si bé la història sembla interessant, queda el dubte sobre si altres membres de l’equip de Trainspotting podrien incorporar-se a The Blade Artist. Mentre que Ewan McGregor estarà totalment bolcat amb Obi-Wan Kenobi, la qual cosa posa les coses difícils per a un cameo, Danny Boyle està immers en la seva pròpia sèrie, Pistol, sobre els orígens del punk britànic.

tracking