Les intrigues de 'The Crown' han permès a Netflix triomfar per fi als Emmy.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de molts intents fallits i nombroses nominacions sense premi, Netflix va regnar per fi als Emmy gràcies a The Crown i Gambito de Dama, que la matinada de diumenge es van endur els guardons de millor sèrie dramàtica i millor sèrie limitada (minisèrie), respectivament. El gegant digital mai s’havia emportat cap dels grans premis –millor drama, millor comèdia o millor sèrie limitada–, de la cerimònia més important de la televisió.

La 73 edició dels Emmy va certificar el canvi estructural que afronta la petita pantalla, cada vegada més orientada a l’streaming i els serveis digitals en lloc de la televisió tradicional. Així, una altra plataforma com Apple TV+, que no té ni dos anys de vida, es va anotar una gran victòria amb el guardó de millor comèdia per a l’amable i molt tendra mirada al futbol de Ted Lasso, que va desbancar un altre dels fenòmens de la temporada, Hacks. La creu va ser per a Disney+, que es va presentar amb potents apostes com The Mandalorian i WandaVision, però que no va poder emportar-se cap dels guardons més destacats.

Unint els premis que es van lliurar als Creative Arts Emmy, unes cerimònies prèvies a la gran gala d’ahir i en la qual es revelen els reconeixements tècnics i altres estatuetes d’apartats molt específics, Netflix va ser de llarg la màxima guanyadora amb 44 distincions, seguida a molta distància per HBO i HBO Max, amb 19 entre totes dues. The Crown i Gambito de Dama van arrodonir la festa de Netflix en compartir l’honor de ser les dues sèries més guardonades, amb onze estatuetes per cap.

The Crown va passar com un autèntic cicló i es va anotar els set Emmy dedicats a les sèries dramàtiques. Així, a més del premi de millor drama, va fer ple en aconseguir també els reconeixements de millor actriu (Olivia Colman), millor actor (Josh O’Connor), millor actriu de repartiment (Gillian Anderson), millor actor de repartiment (Tobias Menzies), millor direcció (Jessica Hobbs) i millor guió (Peter Morgan).

L’Emmy de millor sèrie limitada, que també inclou sèries antològiques i pel·lícules televisives, era l’estatueta més disputada. La vetllada anava encaminada a un triomf de Mare of Easttown després de guanyar en els premis d’interpretació (Kate Winslet, Evan Peters i Julianne Nicholson), però finalment Gambito de Dama es va quedar amb l’Emmy.

tracking