Televisió

El retorn d'Asimov

Apple TV+ ha llançat aquesta setmana el tràiler de ‘Foundation’, una sèrie prometedora que adapta les millors novel·les del degà de la ciència-ficció

El director de la sèrie qualifica l'obra de “profètica”.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si el tràiler que ha llançat aquesta setmana fa justícia al producte final, podem afirmar sense por d’equivocar-nos que Apple TV+ ha posat tota la carn a la graella amb l’adaptació a la petita pantalla de Foundation, la sèrie de llibres homònima del degà de la ciència-ficció Isaac Asimov. La sèrie arriba a la plataforma el 24 de setembre. El dia de l’estrena se n’emetran dos capítols i posteriorment es mantindrà l’emissió setmanal fins al final de la temporada.

“No pots salvar-te a tu mateix, però sí que pots salvar el teu llegat.” Vet aquí el concepte clau que articula el tràiler de Foundation. Tot i que l’avançament de la sèrie no revela gaires detalls sobre l’esquelet narratiu del relat

–l’espera es farà llarga–, sí que brilla en els detalls tècnics de la producció. A Foundation, la construcció del complex univers imaginatiu d’Asimov és digna d’un blockbuster cinematogràfic de primer nivell.

En els papers principals podem veure Lee Pace (Halt and Catch Fire) i Jared Harris (Chernobyl). A part dels protagonistes, al tràiler també apareixen els joves Lou Llobell i Leah Harvey. Al capdavant d’aquest repartiment de luxe hi ha David S. Goyer, guionista de llargmetratges com Batman Begins i creador de les sèries FlashForward, Da Vinci’s Demons i Constantine. “Tant si ets un fan de les novel·les com si simplement busques una sèrie èpica que et deixi bocabadat, estic molt content de compartir amb tu el que hem creat”, afirma Goyer en un comunicat difós aquesta setmana a la premsa, i hi afegeix que “en les dècades que han passat des que la Sèrie de la Fundació es va publicar per primera vegada, la profètica obra de ciència-ficció d’Asimov mai no havia estat tan rellevant com ho és ara”.

La sèrie no s’estrena fins d’aquí a un mes. L’espera, com ja hem dit, es farà llarga.

tracking