Eurovisió: tot a punt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja queda menys perquè comenci la 65a edició del Festival de la cançó d’Eurovisió, després que l’any passat el concurs hagués de ser cancel·lat a causa de la pandèmia de coronavirus. Enguany, l’esperat esdeveniment se celebrarà amb totes les mesures de seguretat possibles. La majoria dels artistes són els mateixos que havien de cantar en el festival de 2020, però interpretaran cançons totalment noves, ja que les anteriors van ser escoltades en una particular gala en la qual es van emetre els videoclips amb missatges esperançadors dels intèrprets.

La primera semifinal tindrà lloc dimarts 18 de maig i dos dies més tard, el 20, se celebrarà la segona. Així, aquests dos dies es preseleccionarà els artistes que s’enfrontaran a la final del 22 de maig als cantants pertanyents al Big Five (Espanya, França, Itàlia, el Regne Unit i Alemanya), els cinc països que més aporten econòmicament a la Unió Europea de Radiodifusió (UER).

El setembre passat la UER va anunciar que el festival del 2021 tindria lloc a la ciutat holandesa de Rotterdam. Es permetrà l’entrada de públic, però amb un aforament molt reduït. El nombre de persones de cada delegació haurà de reduir-se respecte a edicions passades, i la quantitat de periodistes es veurà limitada a 500 de manera presencial i a 1.000 de manera virtual.

En total prenen part en el concurs 41 països, 26 dels quals seran presents a la final: els 10 que es classificaran en cadascuna de les semifinals i els sis que es ja es classifiquen automàticament. Aquests són els ja citats del Big Five i el país amfitrió.

ATRESMEDIA ADAPTA 'MADRE' AMB ADRIANA UGARTE

La ficció turca no tan sols s’ha fet forta en el prime time de les cadenes espanyoles. Ara, aquestes també busquen repetir les grans dades d’audiència que han aconseguit amb l’emissió de les sèries originals realitzant les seves pròpies versions. És el que ha fet Atresmedia amb Fatmagül amb l’estrena d’Alba fa unes setmanes, i ara repetirà amb Madre, la futura adaptació de la ficció homònima, que ja té a la seva actriu protagonista: serà Adriana Ugarte (foto), segons ha avançat Variety. La intèrpret de La señora i El tiempo entre costuras donarà vida a Manuela, una jove biòloga que s’ha allunyat de la seva família adoptiva. Traumatitzada per l’abandonament dels seus pares, ha decidit que mai tindrà descendència. Però les seves conviccions trontollen el dia que coneix Alba, una jove que la farà replantejar-s’ho tot. Aquesta versió estarà formada per 13 capítols d’una hora. Ara com ara es desconeix quan s’estrenarà.

Atresmedia adapta 'Madre' amb Adriana Ugarte

tracking