Televisió

Adeu a la picaresca

Netflix vol acabar amb la possibilitat que diversos usuaris comparteixin compte. La plataforma està provant una nova funció que dificulta l’intercanvi de contrasenyes.

Adeu a la picaresca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix vol posar el punt final als comptes compartits. La plataforma està provant una funcionalitat per dificultar l’intercanvi de contrasenyes entre persones no convivents, una pràctica, d’altra banda, força habitual gràcies al fet que els comptes permeten fins a un màxim de cinc usuaris, i que no es limita la quantitat de dispositius amb una mateixa sessió iniciada.

Segons el portal tecnològic GammaWire, alguns espectadors s’han trobat que quan intenten entrar al compte d’una altra persona els apareix un missatge en què es diu: “Si no vius amb el propietari d’aquest compte necessites el teu propi compte per continuar.” Ara com ara són pocs els que han rebut aquest avís, o almenys això és el que sembla veient els comentaris a les xarxes socials.

Després que li aparegui aquesta alerta, l’espectador té l’opció de verificar la seva identitat amb un codi enviat per missatge de text o per correu electrònic al propietari del compte. També es pot triar l’opció “verificar més tard”, que permet a l’usuari retardar la confirmació durant un temps sense especificar, durant el qual pot continuar veient el que vulgui.

Per la seva banda, Netflix ha confirmat que està testant la funció, de moment, de manera limitada, i que la seva implementació variarà en funció de cada país. “Aquesta prova està dissenyada per garantir que les persones que utilitzen comptes de Netflix estiguin autoritzades per fer-ho”, ha explicat la plataforma.

La mesura suposa un canvi important en l’estratègia del gegant de l’streaming, que fins ara havia fet els ulls grossos amb aquesta mena de pràctiques. “L’ús compartit és una cosa amb la qual has d’aprendre a viure”, afirmava el director executiu de Netflix, Reed Hastings, el 2016, que va ressaltar que l’intercanvi de contrasenyes és “legítim”.

tracking