Música

El Quartet Vivancos, segona cita del cicle 'Cambra romànica'

El Quartet Vivancos, segona cita del cicle 'Cambra romànica'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Bartomeu de Soldeu pel que fa al patrimoni i el jove quartet Vivancos pel que respecta a la música seran els protagonistes, aquesta tarda a partir de les cinc, del quart cicle Cambra romànica, una proposta que porta concerts de petit format per les esglésies i llocs d’interès de Canillo.

El quartet Vivancos, que van quedar finalistes en el concurs organitzat la primavera per complementar aquest mateix cicle, és un jove grup format per quatre estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, que només fa un any que es van endinsar al món de la música de cambra. Tot i aquesta curta trajectòria, treballen regularment amb el Quartet Casals, una formació molt prestigiosa a escala ja internacional, i recentment han estat escollits per participar en la inauguració del Festival Internacional del Grec de Barcelona, juntament amb el Kronos Quartet, de qui també van rebre classes abans d’actuar plegats.

La jove formació interpretarà el Quartet número 19 de Mozart, anomenat Les dissonàncies, i l’impactant Quartet número 8 de Dimitri Xostakòvitx, una obra que el compositor rus va escriure l’any 1960 i que va ser dedicada a les víctimes de la guerra i el feixisme.

Al cicle li queden encara tres cites, que en aquest cas tindran totes Sant Cerni de Canillo com a escenari. Per dissabte de la setmana vinent està programada la proposta Amigues íntimes o rivals - dones d'òpera, que comptarà amb les sopranos Jonaina Salvador i Caroline de Mahieu, acompanyades pel pianista Nicolas Licciardi. Pel que fa al dia 16, serà el torn del duet de pianos Sánchez & Fortuny, que van ser els guanyadors de l’esmentat concurs Cambra Romànica. Interpretaran un programa dedicat a la música germànica de finals del segle XVIII i principis del segle XIX. El 23, el duet Albelda i Licciardi, i clourà l’edició Cosmos Quartet, el dia 30.

tracking