reportatge

'Hand Solo', a punt

Sempre queda el desig de comptar amb més recursos i arribar més lluny, però l’equip de la productora Imminent acaba d’enllestir ‘Hand Solo’, documental sobre la peripècia del lauredià David Aguilar, i se senten prou satisfets amb el que aviat presentaran al públic.

'Hand Solo', a puntIMMINENT PRODUCCIONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona, la Seu d’Urgell i Andorra per descomptat, però també Hong Kong i Dinamarca –en concret la seu central de LEGO– han estat els escenaris de la gravació del documental que, dirigit per Hèctor Romance, recollirà l’aventura vital del jove que va decidir construir-se una pròtesi amb peces del conegut joc de construcció. Una història que al seu moment va fer la volta al món, de diari en diari, de noticiari en noticiari. Ara es converteix en un documental –el produeixen l’andorrana Imminent, dèiem, i l’espanyola Arlong– que tot just enllesteix la gravació.

“Per descomptat que quan acabes una feina t’hauria agradat tenir més recursos i fer més coses”, explica Elisabeth Terri des de l’equip de producció. Els hauria agradat per exemple poder fer un seguiment de les xerrades i activitats que porten Aguilar arreu del món. Però els recursos són els que són i se senten prou satisfets amb la feina feta. Especialment per haver aconseguit que LEGO els obrís la porta a rodar a les seves instal·lacions i, tot i no ser-ne patrocinadors, d’alguna manera la marca ha volgut fer palesa la seva col·laboració amb el projecte. “Li dona una altra dimensió”, considera Terri. “Ara –afegeix– el treball entra en la fase de postproducció i previsiblement el documental estarà arrodonit en el primer trimestre de l’any vinent”. Llest aleshores per a la “seguríssima” estrena a Andorra, que de totes maneres no pensa que sigui probable abans que arribi la primavera. Hand Solo serà distribuïda per Filmax. Tot i que això és una seguretat, ja no està tan clara la via per la qual arribarà a l’espectador. “Avui en dia i sobretot perquè estem parlant d’un documental, el més probable és que es vengui a alguna plataforma”, sigui Netflix o Amazon, confia la coproductora. Però també podria ser que finalment es faci una venda país per país, a les diferents televisions interessades. Sigui com sigui, les expectatives, assegura, són molt elevades, atès l’interès que la peripècia de l’emprenedor jove va generar. I, de fet, continua encara generant: Aguilar va aconseguir inscriure el seu nom al Guinness dels rècords.

EL CURT 'VESANIA', PENDENT JA DEL CIRCUIT DE FESTIVALS

Terri es va estrenar enguany com a directora amb Vesania, un curt rodat en què va aconseguir enrolar un actor veterà com és Roberto Álvarez (encara que amb una extensíssima carrera a l’esquena, el gruix del públic el coneix per la participació a la sèrie Ana y los siete, amb l’Obregón). El treball, amb un guió que la mateixa Terri va escriure amb la seva experiència actoral com a base, està ja pendent de les seleccions en el circuit de festivals internacionals. Depenent d’aquestes probables seleccions Terri decidirà la data de l’estrena a Andorra: alguns certàmens exigeixen exclusivitat i no seria qüestió de tirar-se pedres sobre el propi sostre.

tracking