reportatge

Una jornada d'il·lusió

La colla castellera de la Il·lusió visitarà per segona vegada la parròquia d’Encamp per, amb l’ajuda dels Castellers d’Andorra, amanir el 32è aplec de la sardana dels Pirineus. L’agrupació de Valls és coneguda per ser inclusiva i acollir gent amb diferents limitacions

Una jornada d'il·lusió

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Felicitat, motivació i històries de superació. Tot junt en la colla de Castellers de la Il·lusió, que participaran avui en el marc del 32è aplec de la sardana dels Pirineus. Tot i que la diada està encapçalada per les sardanes, un dels plats forts són els castells, que també comptaran amb la “més que orgullosa” participació dels Castellers d’Andorra.

La jornada, que es porta a terme a Encamp, és una data encerclada al calendari dels castellers locals que, tot i ser en dies difícils per les vacances, agrupen més d’una cinquantena de persones: “És una diada especial per a nosaltres i tant és així que ja fa quatre anys que venim a donar el millor de nosaltres. És difícil en aquestes dates tenir gent, ja que molts són fora de vacances, però hem aconseguit agrupar unes 70 persones”, va avançar Andreu Ferrer, cap de colla.

Per als castellers andorrans, poder participar per quarta vegada en aquesta cita és “un orgull”, per això intentaran els millors castells del seu repertori: “Tot i estar en una temporada de transició, estem tenint un bon rendiment i ens estan sortint els castells. Per això farem el 3de6, el 3de6 amb agulla i el 4de6”, va afegir Ferrer.

L’aplec també és un dia especial per als Castellers de la Il·lusió, que venen per segona vegada, i el seu cap de colla, Joaquim Murillo, posa de valor la gran acollida que reben tots els anys: “Vam venir el 2017 i ara, i hem de donar gràcies per l’amistat tan especial que tenim amb la colla andorrana. Ens fa molta il·lusió”.

La colla inclusiva de Valls té com a reclam portar els castells a qualsevol persona amb limitacions i, per a ells, demostrar que són igual de vàlids és molt important: “Volem demostrar que podem fer el mateix que els altres i per això recuperem un pilar de quatre, una estructura que no hem fet mai a plaça”, va afegir Murillo. La diada té tots els factors per ser un èxit, començant pels castells a les 12 h, seguint amb una arrossada popular a les 14 h i l’altre plat fort del dia, a les 17 h, el 26è concurs de colles sardanistes. El sopar de germanor tancarà un dia ple de cultura.

tracking