Reportatge

Un trio de música a la carta

Odara Trio és un grup format per tres especialistes de diferents estils com el flamenc, el jazz o la música d’arrel que fan d’un concert, un espectacle. Volen fer que “el nostre punt més fort sigui el directe”, per això s’escapen dels “convencionalismes dels grups actuals”

Un trio de música a la carta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Música d’arreu del món, ritmes que fusionen el jazz amb el flamenc i l’espectacle sobre l’escenari. Aquests són els punts a destacar d’Odara Trio, el grup que portarà el ritme als carrers d’Escaldes aquest vespre (19.30 h).

Encapçalat per Albert Ginestà a la guitarra, la banda es fonamenta amb dos pilars més igual d’imprescindibles, en Carles Sans i la Sabela Simón. La veu “celestial” de la Sabela és la que harmonitza els ritmes més variats de Ginestà i Sans. L’aventura, però va començar el 2016 amb els dos músics que buscaven una veu que enamorés el públic i la van trobar per casualitat: “Tant en Carles com jo ja ens coneixíem i fèiem alguns concerts junts. Un dia, de sobte i sense voler, vam escoltar en un concert la Sabela i ens vam enamorar artísticament d'ella. Era una veu tan especial que vam decidir en aquell moment que havia de formar part del grup”, va explicar Ginestà. Dit i fet, amb la banda formada, el trio va començar a fusionar diferents estils que portaven cadascú sobre el braç, des del flamenc de la Sabela, fins al jazz de Ginestà, passant per la música d’arrel d'en Sans: “Vam començar sobretot fent versions de música d'arreu del món, però de mica en mica i a mesura que hem agafat més soltesa, hem anat component cançons pròpies. Qui les vulgui escoltar, però haurà de venir als nostres concerts”.

I és que aquest és un dels trets característics del grup, un fort directe per diferenciar-se altres: “Volem fugir de tots els convencionalismes que hi ha ara amb els grups de música, no tenim Facebook ni Instagram, nosaltres intentem portar la música a llocs on no sol haver-n'hi, com orfenats, hospitals… Som un grup que estem fets pels concerts en directe, qui ens contracta és perquè ens ha escoltat o pel boca orella”.

Com qui va a sopar, Ginestà recomana anar al concert perquè “deixem escollir a la gent el que escoltarà a menú, com si fos un restaurant. Un primer, un segon i unes postres”.

tracking