espectacles

'Ritmes' estrena l'espai buit de la caserna de bombers com a escenari

La zona reformada després de l’enderrocament de l’edifici acollirà part de les actuacions del cicle d’estiu i nous esdeveniments

'Ritmes' estrena l'espai buit de la caserna de bombers com a escenariANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deixant de banda la imatge d’espai inhòspit i absent d’ombres que tant sembla agradar als urbanistes i els mandataris que els encarreguen projectes, a la zona reformada on s’aixecava l’antiga caserna de bombers –enderrocada per construir un Núvol que mai no va ser– el comú sembla que li ha trobat un cert ús cultural: de moment serà un dels escenaris del cicle Ritmes, que es desdobla així amb propostes fora de l’àmbit habitual de les tres edicions anteriors, la plaça de la Rotonda. “No es quedarà aquí”, va assegurar la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, “l’ús d’aquest espai –a la confluència de l’avinguda Meritxell 112 i el carrer Sant Salvador– inclourà propostes de tipus més o menys cultural: també està previst fer-hi el poblet de Nadal i d’altres iniciatives que sorgeixen”.

Enguany el cartell de Ritmes arriba lleugerament més musculat, amb més propostes: als concerts de cada dimarts i dissabte del mes d’agost s’afegeixen dos espectacles infantils, els dies 13 i 20, i la ballada de sardanes del dissabte dia 17, a càrrec de la Cobla Principal de Berga. També s’intenta donar més empenta a l’edició amb uns escenaris més grans, “de dimensions de festa major”, segons la consellera, i es continuaran instal·lant unes 250 cadires per a cada espectacle, va recordar Codina, satisfeta amb el resultat d’una proposta ideada per dinamitzar les zones comercials. Hi haurà una cinquena edició? “Si tornem, continuarà; si no, dependrà de qui vingui a governar el comú.”

Pel que fa a la programació, que va presentar Josep Maria Escribano, assessor cultural del comú d’Andorra la Vella, hi ha petits hams per al gran públic, de la presència de la triunfita Elena Gadel a la diversió garantida amb la rumba catalana Miliu Calabuch –nebot de dos noms de pes: Peret d’una banda i Moncho de l’altra–, passant pels últimament omnipresents homenatges a Queen i Mecano. Precisament és amb un grup de tribut a la banda espanyola que als vuitanta van muntar Ana Torroja i els germans Cano que debuta demà en el cicle. Héroes de la Antártida, que així es diuen, tocaran a la plaça de la Rotonda, a les 19.30, horari comú a totes les propostes excepte les infantils, que començaran a les 18.30. Dimarts vinent serà Elena Gadel qui, en clau de flamenc i pop, estreni el nou espai de l’antiga caserna. Després de passar per l’edició del 2014 d’Operación Triunfo, arriba amb el segon disc sota el braç, amb temes propis. I dijous dia 8, Miliu Calabuch amb Diego Cortés, per recordar el llegat del rei de la rumba.

També en clau de record, el de les veus d’Aretha Franklin, Amy Winehouse o Whitney Houston, en aquest cas arriba l’espectacle del 13, protagonitzat per Ddivas. I el 15, Shakin’All, amb versions de jazz, blues, rock i gòspel. El 20 serà dia pera al record a Queen. El 20, música llatina amb La Gozadera BCN i el 27, havaneres, amb un clàssic del gènere, Els pescadors de l’Escala. Per tancar el cicle, el 29 toquen Coversions, pop rock dels vuitanta i noranta.

tracking