Programa

Música alemanya i ibèrica obre demà el cicle d'orgue

Música alemanya i ibèrica obre demà el cicle d'orgue

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alemany Johannes Skudlik serà l’encarregat d’obrir demà les segones Jornades d’orgue ibèric que acollirà l’església de Sant Iscle i Santa Victòria, quatre concerts amb entrada de franc i hora d’inici a les nou del vespre.

L’organista interpretarà dos batalles famoses de Joan Baptista Cabanilles i d’un autor anònim, així com una sonata d’Antonio Soler, utilitzant la llengüeteria completa de l’orgue. Al costat d’aquestes tres obres sonaran unes sonates espanyoles i portugueses i una selecció d’afinacions de mig registre del segle XVII (el mig registre és possible gràcies a la divisió del teclat en dos parts amb sons diferents, greus i aguts. Un recurs de gran efecte, típic de l’orgue ibèric).

En contrast i com a exemple de la música que es podia escoltar a Alemanya en aquesta mateixa època, Skudlik –músic format al costat de gent com Claudio Abbado i titular de l’orgue de la ciutat de Landsberg am Lech– tocarà una obra de Mozart i una de Carl Philipp Emanuel Bach, característiques de l’estil rococó.

tracking